Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Autotransporto įmonės ieškinys dėl žalos per gaisrą kelte „Lisco Gloria“ – patenkintas

Teismas Trakuose išsprendė ginčą dėl kelte „Lisco Gloria“ kilusio gaisro padarytos žalos atlyginimo.
Keltas po gaisro
Keltas po gaisro / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Trakų rajono apylinkės teismas išnagrinėjo civilinę bylą pagal A. Griciaus autotransporto įmonės ieškinį dėl 72 115,18 Lt skolos už suteiktas krovinių pervežimo paslaugas priteisimo iš UAB „Autofriga“.

Byloje taip pat buvo pareikštas priešieškinys, kuriuo UAB „Autofriga“, siekdama įskaityti šalių tarpusavio reikalavimus, prašė priteisti iš A. Griciaus autotransporto įmonės 71 426,07 Lt dydžio nuostolius, patirtus dėl vežimo metu prarasto krovinio.

Teismas, išnagrinėjęs bylą nustatė, kad šalys sudarė krovinio pervežimo sutartį, kurios pagrindu A. Griciaus autotransporto įmonė įsipareigojo pervežti krovinį maršrutu Danija–Rusija, tačiau vykdomo pervežimo metu dėl kelte „Lisco Gloria“ 2010 m. spalio 8-9 d. kilusio gaisro krovinys buvo prarastas ir UAB „Autofriga“ patyrė 71426,07 Lt dydžio žalą.

Teismas taip pat nustatė, jog šalys buvo sudariusios dar šešias kitas vienkartines krovinio pervežimo sutartis, pagal kurias A. Griciaus autotransporto įmonei tinkamai įvykdžius savo įsipareigojimus UAB „Autofriga“ už jai suteiktas paslaugas nesumokėjo.

Išanalizavęs aktualius tarptautinius ir Lietuvos teisės aktus teismas nutarė A. Griciaus autotransporto įmonės ieškinį tenkinti, o UAB „Autofriga“ priešieškinį – atmesti. Teismas konstatavo, kad UAB „Autofriga“ nepateikė pakankamai įrodymų, iš kurių būtų galima spręsti apie A. Griciaus autotransporto įmonės kaltę dėl kelte kilusio gaisro, bei neįrodė A. Griciaus autotransporto įmonės neteisėtų veiksmų ir priežastinio ryšio tarp jų ir kilusios žalos. Taip pat teismas konstatavo, kad UAB „Autofriga“ neteisėtai nevykdė pareigos sumokėti už jai tinkamai suteiktas krovinių pervežimo paslaugas pagal kitas šalių sudarytas sutartis.

Šis teismo sprendimas per 30 dienų gali būti skundžiamas Vilniaus apygardos teismui, pažymima Trakų rajono apylinkės teismo teisėjo padėjėjo, atstovo spaudai Dariaus Kasperskio ketvirtadienį išplatintame pranešime.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius