Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Skaityti apie sportą - taip pat sportas.
Išbandyti
Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti

Azijos akcijų indeksai patraukė aukštyn

Artimuosiuose Rytuose tebevyraujant didelei įtampai, kuri visgi dar labiau kol kas nepadidėjo, pagrindiniai Azijos ir Ramiojo vandenyno regiono akcijų indeksai antradienį patraukė aukštyn.
Finansai
Finansai / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Įtampa JAV ir Irano santykiuose smarkiai padidėjo praėjusios savaitės pabaigoje, kai pasklido žinia apie tai, jog per JAV raketų smūgį Bagdado tarptautiniame oro uoste žuvo Irano sukarintų pajėgų vadas Qasemas Soleimani.

Savaitgalį Iranas ir JAV apsikeitė grasinimais, o sekmadienį D. Trumpas pažadėjo „didelį kerštą“, jei Teheranas imtųsi atakų keršydamas už Q. Soleimani nužudymą.

Savo ruožtu Iranas sekmadienio vakare pranešė, jog nebesilaikys jokių 2015 metų branduolinio susitarimo ribojimų.

Tuo tarpu JAV gynybos sekretorius Markas Esperis pirmadienį pareiškė, kad JAV kariai neplanuoja trauktis iš Irako, nors anksčiau buvo paviešintas laiškas, kuriuo Irakas informuojamas apie amerikiečių karių pasitraukimą.

Jis taip pat nurodė, jog, nepaisant D. Trumpo grasinimų, Jungtinės Valstijos karo veiksmų atveju nesitaikys į Irano kultūros objektus.

Japonijos akcijų indeksas „Nikkei 225“ antradienį pakilo 1,4 proc., Honkongo „Hang Seng“ – 0,5 proc., Kinijos „Shanghai Composite“ – 0,4 proc., Pietų Korėjos „Kospi“ – 1 proc., o Australijos S&P/ASX 200 – 1,2 procento.

„Šiandien greičiausiai ir toliau vyraus teigiamos nuotaikos, nes į pirmą planą vėl sugrįžta pagrindiniai akcijų rinkų augimą skatinantys veiksniai, pajamingumo vaikymasis ir pasaulio ekonomikos atsigavimas“, – pareiškė finansų maklerio bendrovės OANDA analitikas Jeffrey Halley, kurį cituoja agentūra „MarketWatch“.

„Dabar augimą akcijų rinkose galėtų sutrikdyti tik geopolitinės staigmenos iš Artimųjų Rytų“, – pridūrė jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Didžiausiame Bukčių miško parke Vilniuje pasivaikščioti kviečia trys nauji maršrutai
Reklama
„Huawei FreeBuds 6i“ – iki 100 eurų kainuojančios belaidės ausinės
Reklama
Vaikų vasaros atostogoms įsibėgėjant, „Telia Play“ kino rekomendacijos vaikams ir visai šeimai
Reklama
„Įspūdžiai išliko visam gyvenimui“: TV bokštas kviečia pasivaikščioti 170 metrų aukštyje