-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Azijos akcijų rinka auga dėl Volstrito, gerų įmonių rezultatų

Azijos vertybinių popierių rinka antradienį auga reaguodama į pirmadieninį rekordinį akcijų brangimą Volstrite bei gerus įmonių veiklos rezultatus.
Tokijo vertybinių popierių biržos rezultatai
Tokijo vertybinių popierių biržos rezultatai / „Scanpix“/AP nuotr.
Temos: 1 Volstritas

Biržų indeksai auga nuo Honkongo iki Sidnėjaus. Iš dalies tam įtakos turi ir brangstanti nafta: WTI naftos barelio kaina pirmą kartą nuo gegužės viršijo 50 JAV dolerių ribą.

Pasitikėjimą pasaulio ekonomika skatina ir Pietų Korėjos eksporto duomenys: liepą per metus eksportas išaugo 20 proc. Seulo biržos indeksas dėl to padidėjo daugiau nei vienu procentu.

Biržų indeksai auga nuo Honkongo iki Sidnėjaus.

Tokijo vertybinių popierių birža rytinę prekybos sesiją taip pat baigė su prieaugiu, nepaisant to, kad brangstanti jena ir kiek apribojo augimą. Akcijų brangimą skatina geri įmonių veiklos rezultatai.

Japonijos valiuta brangsta reaguodama į žinią, kad Baltųjų rūmų komunikacijos direktorius Anthony Scaramucci palieka pareigas praėjus vos dešimčiai dienų nuo jo paskyrimo.

Tuo tarpu Volstritas ignoruoja pokyčius Baltuosiuose rūmuose: „Dow Jones“ indeksas pirmadienį jau ketvirtą kartą pagerino rekordą. Ekspertai sako, kad tam daugiausia įtakos turi geri įmonių veiklos rezultatai. Daugiau nei trijų ketvirčių iš beveik 300 įmonių, kurių akcijos įtrauktos į „S&P 500“ indeksą, rezultatai viršijo analitikų lūkesčius.

Tokijo vertybinių popierių biržos indeksas „Nikkei 225“ rytinės prekybos sesijos metu ūgtelėjo 0,2 proc. iki 19959,41 punkto. Honkongo biržos indeksas „Hang Seng“ padidėjo 0,6 proc. iki 27490,45 punkto, o Šanchajaus biržos indeksas „Shanghai Composite“ ūgtelėjo 0,3 proc. iki 3282,97 punkto.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius