-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Baigė valyti uosto dugną

Uoste baigti aštuonis mėnesius trukę dugno valymo darbai. Darbus vykdžiusiai Vokietijos kompanijai teko išvalyti apie 600 tūkst. kub. m sąnašų.
Anot E.Gentvilo, uosto dugnas turi būti iššluotas kaip virtuvės grindys.
Anot E.Gentvilo, uosto dugnas turi būti iššluotas kaip virtuvės grindys. / 15min.lt nuotr.

Pasak Klaipėdos valstybinės jūrų uosto direkcijos generalinio direktoriaus Eugenijaus Gentvilo, specialistai buvo paskaičiavę, kad maždaug tiek sąnašų ir galėjo susikaupti per dvejus metus.
„Darbus teko atlikti per aštuonis mėnesius, įskaičiuojant du mėnesius šaltos žiemos, kai faktiškai nebuvo įmanoma dirbti. Šie valymo darbai vykdyti ne šiaip sau – uosto dugnas turi būti iššluotas kaip geros šeimininkės virtuvės grindys. Tai svarbu, kad galėtų atplaukti didesni laivai, paimtų didesnį krovinį, taip ir uostui, ir valstybei teks daugiau pinigų“, – sakė E.Gentvilas.

Kaip žinia, šie darbai spalį buvo išjudinti po pusantrų metų pertraukos. Prieš tai jie buvo vykdomi atmestinai, dėl to su darbus įsipareigojusia vykdyti, tačiau to nepadariusia bendrove „Klaipėdos hidrotechnika“ buvo nutraukta sutartis.

Atplaukia didesni laivai

J.Andriejauskaitės nuotr./Eugenijus Gentvilas.
Eugenijus Gentvilas

Įgyvendinti darbai jau davė vaisių. Birželio pabaigoje į uostą įplaukė ir pakrautas trąšomis išplaukė pirmas sausakrūvis laivas, kuriam uosto kapitonas davė leidimą išplaukti pakrovus iki 13 metrų grimzlės. Pasak uosto kapitono Viktoro Lukoševičiaus, šią savaitę iš Klaipėdos uosto turėtų išplaukti dar vienas toks laivas.

Netrukus uoste bus skelbiamas konkursas naujam rangovui parinkti. „Šiuo metu valymo darbų nebėra poreikio atlikti, bet kokios nors rudeninės audros gali pridaryti neprognozuojamų dalykų, privalome būti pasiruošę ir turėti rangovą. Jei sėkmingai pasirodys konkurse, galbūt darbus vykdys ta pati kompanija“, – pasakojo E.Gentvilas.

Uosto įplaukos kanale jau baigti šalinti ir didieji laivybai trukdę akmenys.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius