-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Balandį indėlių palūkanos pradėjo mažėti

Balandį Lietuvos bankų rinkoje buvo jaučiama naujų tendencijų: po gana ilgos pertraukos indėlių palūkanų normos ne didėjo, o išliko stabilios ar net mažėjo. Iš 12 Lietuvoje veikiančių bankų tik vienas didino indėlių litais ir eurais palūkanas. Visi kiti mažino arba nekeitė. Tokius duomenis pateikia palūkanų lyginimo sistemos Indeliai.lt atstovai.
Taupyklė
Taupyklė / Tomo Urbelionio/BFL nuotr.

Balandžio mėnesį vienintelis „UniCredit Bank“ didino metinių indėlių eurais palūkanų normą nuo 2,15 proc. iki 2,7 proc. Tuo tarpu net 5 iš 12 bankų, skelbiančių savo duomenis tinklalapyje Indeliai.lt, palūkanų normų eurais nekeitė, teigiama pranešime spaudai.

Net 6 bankai palūkanų eurais normas sumažino: Medicinos bankas, bankas „Snoras“, Ūkio bankas, „Parex“ bankas, „DnB Nord“ ir „Danske“ bankas. Didžiausias kritimas užfiksuotas „Parex“ banke, kuriame palūkanų norma sumažėjo nuo 7,55 proc. iki 5,6 proc.

Trumpiems laikotarpiams indėlių palūkanų normas sumažino „Nordea“, „Swedbank“ ir „Parex“. Šiaulių bankas trumpuoju laikotarpiu indėlių palūkanų eurais normas padidino, taip pat pasielgė „UniCredit Bank“.

Situacija su indėliais litais buvo beveik identiška – vienintelis „UniCredit Bank“ padidino indėlių normą metiniams indėliams nacionaline valiuta. Šiame banke indėlių litais palūkanų norma pakilo nuo 8,65 proc. iki 11 proc. 6 iš 12 bankų indėlių litais palūkanų normos nekeitė.

Palūkanų normas metiniams indėliams litais balandžio mėnesį sumažino 5 bankai: bankas „Snoras“, Ūkio bankas, „DnB Nord“ bankas, „Parex“ bankas ir „Swedbank“. Labiausiai ši palūkanų norma nukrito „Parex“ banke – nuo 10,3 proc. iki 9,25 proc.

Tiesa, kai kurie bankai didino palūkanų normas trumpesnių laikotarpių indėliams. Per balandį ir gegužės pradžią tai padarė „DnB Nord“ bankas, „UniCredit Bank“, Šiaulių bankas, bankas „Nordea“ ir Medicinos bankas.

Interneto svetainėje indeliai.lt lankytojai gali palyginti 12 Lietuvoje veikiančių bankų bei 4 kredito unijų siūlomas palūkanas už terminuotuosius ir kaupiamuosius indėlius. Informacija tinklalapyje atnaujinama kiekvieną dieną. Taip pat čia skelbiamos naujienos iš Lietuvos finansų rinkos, finansinių institucijų pasiūlymai ir pan.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius