-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Baltarusija dar kartą prašo Lietuvos surengti konsultacijas dėl Visagino AE

Baltarusijos Natūralių išteklių ir gamtos apsaugos ministerija prašo Lietuvos Aplinkos ministerijos dar kartą surengti konsultacijas dėl Lietuvoje planuojamų Visagino atominės elektrinės (VAE) statybų, praneša naujienų agentūra „Itar–Tass“.
Visagino atominė elektrinė
Visagino atominė elektrinė / VAE vizualizacija

Minskui nerimą kelia tai, kad VAE technologijos tiekėjas yra JAV ir Japonijos koncernas „Hitachi“, o VAE reaktorius yra labai panašus į Fukušimos atominės elektrinės, kur 2011 metų kovą įvyko katastrofa.

Minskas pabrėžė, kad Lietuva ketina statyti VAE prie pat Baltarusijos sienos (atstumas nuo VAE iki Baltarusijos esą bus apie 3 kilometrai).

Baltarusija teigia anksčiau kvietusi Lietuvą diskusijoms tiek apie VAE, tiek apie Baltarusijoje ketinamą statyti naują branduolinę jėgainę, tačiau iš Lietuvos esą jokio atsakymo negauta.

Minskas kaltina Lietuvą nesilaikant Espo konvencijos, kaimynams nerimą kelia tai, kad VAE gali stovėti ant tektoninio lūžio.

Panašūs Lietuvos kaltinimai skamba ir Baltarusijai – ši esą nesilaiko Espo konvencijos, nesileidžia į diskusijas apie naują branduolinę jėgainę, kuri nuo sostinės Vilniaus bus nutolusi vos 50 kilometrų, aiškina, kad Baltarusija pasirinko ne pačią tinkamiausią vietą branduoliniam reaktoriui ir pan.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius