-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Baltarusija stabdo importą iš Lietuvos, reaguodama į pasienio punktų uždarymą

Baltarusija ketvirtadienį pranešė stabdanti įvairių prekių importą iš Lietuvos, taip atsakydama į tai, kad Lietuva uždarė dar du pasienio kontrolės punktus.
Maksim Konstantinov / ZUMAPRESS.com
Maksim Konstantinov / ZUMAPRESS.com

Šio mėnesio pradžioje Lietuva, motyvuodama saugumo sumetimais, uždarė Lavoriškių ir Raigardo pasienio punktus, o pernai vasarą – Šumsko ir Tverečiaus punktus. Šiuo metu Lietuvos pasienyje su Baltarusija veikia tik Medininkų ir Šalčininkų punktai.

Minskas ketvirtadienį pareiškė, jog naujasis importo draudimas taikomas įvairioms prekėms, įskaitant maistą ir alkoholį, drabužius, buitinę techniką, automobilių dalis ir statybinę įrangą.

Šis žingsnis „yra atsakas į Lietuvos sprendimą sustabdyti prekių, transporto ir žmonių srautus dviejuose pasienio kontrolės punktuose“, nurodoma Baltarusijos vyriausybės pareiškime.

Jame teigiama, jog vyriausybės kovo 14-osios nutarimu papildytas 2021-ųjų gruodžio 6-ąją patvirtintas sąrašas prekių, kurias draudžiama importuoti ir parduoti Baltarusijos teritorijoje. Jame – lietuviškas sutirštintas pienas ir grietinėlė, vaisiai ir riešutai, kava, vaisių sultys, vandenys, actas, pėdkelnės, kojinės, kelnaitės ir kiti trikotažo gaminiai, įvairi statybinė įranga, šaldytuvai ir šaldikliai.

Baltarusija nuo 2022-ųjų sausio pusmečiui įvedė embargą vakarietiškiems maisto produktams, kurio galiojimas vėliau buvo ne kartą pratęsiamas. Beveik dviejų dešimčių pozicijų sąraše – jautiena ir kiauliena, pienas ir pieno produktai, vaisiai ir riešutai, dešros, konditerijos gaminiai, daržovės iš Europos Sąjungos, JAV ir kai kurių kitų valstybių.

Kitu šių metų Baltarusijos vyriausybės kovo 14-osios nutarimu per sieną su Lietuva draudžiama įvežti tam tikras prekes, neatsižvelgiant į jų kilmės šalį. Tai ​​vandenys, alus, vynas, vynuogių misa, vermutas, kiti fermentuoti gėrimai, etilo alkoholis, actas, padangos, dėvėti drabužiai ir kita naudota produkcija, taip pat naudotos transporto priemonių dalys ir reikmenys.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius