Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Baltarusijos kriptovaliutų birža užsimanė keltis į Vilnių

Daugėja Baltarusijos IT kompanijų, atidarančių biurus kaimyninėse šalyse. Antradienį apie ketinimus keltis į atidaromą biurą Vilniuje paskelbė kriptovaliutų ir išvestinių priemonių prekyba užsiimanti Currency.com. Tiesa, Lietuvoje reklamuoti tokias paslaugas yra uždrausta, bet Vilnius siūlomas tiems darbuotojams, kurie dėl neramumų Baltarusijoje norėtų „kūrybinių atostogų“.
Kriptovaliuta
Kriptovaliuta / Clifford Photography nuotr./ Unsplash nuotr.

Currency.com ir Capital.com svetaines valdančios kompanijos vadovas Johnatanas Squiresas uždarame forume kreipėsi į savo darbuotojus Baltarusijoje siūlydamas jiems bent laikinai persikelti į Vilnių. Jis pranešė apie planus atidaryti biurą Vilniuje tiems, kurie nori „kūrybinių atostogų“ ir išvykti laikinai iš šalies, rašo tut.by.

www.currency.com yra laikoma didžiausia kriptovaliutų birža Baltarusijoje, siūlanti investuoti kriptovaliuta. Lietuvoje tokių paslaugų reklama yra uždrausta, tačiau veikla yra leistina, jei yra licencija.

Baltarusijos kompanijos vadovas laiške darbuotojams rašo, kad atsiranda galimybė dirbti iš Vilniaus.

„Situacija Baltarusijoje lieka ta pati, todėl aš pamaniau, kad reikia informuoti jus, ką daro vadovybė dėl darbuotojų. Mūsų kompanija dirba įprastu režimu, kiek tai įmanoma. Minske toliau liks mūsų biurai, bet tiems, kurie norėtų „kūrybinių atostogų“, mes atidarome biurą Vilniuje“, – rašoma vadovo laiške darbuotojams.

„Pradžioje tai bus nedidelė vieta, tačiau mes manome, kad artimiausioje ateityje dauguma norinčiųjų gali persikelti. Ten yra daug mūsų bendradarbių su šeimos ryšiais, tad tai yra dar vienas mūsų biuras.

Supraskite paprastą faktą – tai, kas dabar vyksta, yra ilgo kelio pradžia. Aš pats išvykau iš Anglijos dėl „Brexit“, kuris prasidėjo 2016 metais ir tęsiasi iki šiol. Per šį laiką pasikeitė trys premjerai, du kartus įvyko rinkimai. Pokyčiai Baltarusijoje yra didesnio masto ir nesibaigs artimiausiu metu. Tam, kad situacija normalizuotųsi, prireiks ne vienų metų. Jūsų asmeninis identitetas keičiasi, ir tai yra baisu.

Kai kurie iš jūsų nori dalyvauti protesto akcijose, kai kurie – ne. Abu variantai yra priimtini – mes neprašysime jūsų nustoti būti asmenybėmis, tik prašau vieno – neikite į gatves su firminiais kompanijos rūbais“, – rašo laiške jis.

Capital.com skelbiasi tarptautine finansinių technologijų (fintech) kompanija, įkurta 2016 metais. Currency.com yra Baltarusijos kriptobirža, įkurta 2019 metų sausį.

Tai ne pirma Baltarusijos IT kompanija, ketinanti persikelti į Vilnių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius