Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Baltarusijos skola už dujas pasiekė 550 mln. JAV dolerių

Baltarusijos skola koncernui „Gazprom“ už importuojamas gamtines dujas jau pasiekė 550 mln. JAV dolerių, o susitarti su Minsku dėl jų kainos nepavyksta, pareiškė Rusijos vicepremjeras Arkadijus Dvorkovičius.
Dujotiekio darbuotojas
Dujotiekio darbuotojas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Progreso (derybose – red.) nėra. Argumentai nesikeičia, keičiami sprendimų variantai, tačiau susitarti nepavyksta. Visais atvejais mes reikalaujame už praėjusiais metais nupirktas dujas mokėti pagal tuomet galiojusią kainų skaičiavimo formulę“, – žurnalistams sakė A.Dvorkovičius.

Minskas, reikalaudamas, kad Maskva ženkliai sumažintų gamtinių dujų kainą, nes esą dujos Baltarusijai neatpigo tiek, kiek jų kainos sumažėjo Europai, nuo 2016 metų pradėjo už jas mokėti mažiau. Rusijos dujų monopolininkas „Gazprom“ ėmė skaičiuoti Baltarusijos įsiskolinimą.

Rusija bandė spausti Baltarusiją ženkliai sumažindama naftos tiekimą jos gamykloms, o ši tik grasino ženkliai padidinti rusiškos naftos tranzito įkainius, bet tokiam žingsniui nesiryžo.

Spalį šalys pranešė ginčus dėl angliavandenilių tiekimo išsprendusios, bet jokie atitinkami dokumentai taip ir nebuvo pasirašyti. Netrukus Minskas pareiškė, jog susitarimai žlugo dėl Maskvos kaltės, šiai jau po derybų pakeitus pozicijas.

„Gazprom“ dujas Baltarusijai pernai tiekė vidutine 132 dolerių už tūkst. kubinių metrų kaina, tačiau Minskas tvirtino, jog teisinga kaina būtų 73 doleriai.

Baltarusijos premjeras Andrejus Kobiakovas praėjusių metų pabaigoje sakė, jog rusiškos dujos Baltarusijai turi kainuoti tiek pat, kiek už jas moka gretimi Rusijos regionai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius