-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 11 23 /18:00

Nacionalinį stadioną plėtojančio fondo partneris Š.Stepukonis atleistas, kreiptasi į teisėsaugą

Privataus kapitalo fondų valdytojas „BaltCap“ nutraukė sutartį su fondo „BaltCap Infrastructure Fund“ (BInF) partneriu Šarūnu Stepukoniu ir kreipėsi į teisėsaugą po to, kai finansų direktoriai nustatė veiklos pažeidimų tvarkant jo vadovaujamo fondo finansus, rašoma pranešime spaudai. Šis fondas rūpinasi Nacionalinio stadiono statyba.
Šarūnas Stepukonis
Šarūnas Stepukonis / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Vadovavimą fondui perėmė vienas iš keturių „BaltCap“ vadovaujančių partnerių Simonas Gustainis. S.Gustainis taip pat paskirtas atsakingu už „BaltCap“ investicijų į infrastruktūrą strategiją.

„BaltCap Infrastructure Fund“ vadovo pakeitimas yra dalis veiksmų, kurių „BaltCap“ ėmėsi reaguodama į atskleistus veiklos pažeidimus BInF valdomose įmonėse. Šių įmonių valdybose dirbo Šarūnas Stepukonis.

Veiklos pažeidimai nustatyti fondo finansų direktoriams atliekant reguliarią patikrą, šie pažeidimai lėmė finansinius nuostolius. Nuostoliai baigtiniai, veikla apsiribojo vienu asmeniu, vienu fondu ir kai kuriomis šio fondo įmonėmis, todėl neturi jokios įtakos kitiems „BaltCap“ valdomiems fondams, teigiama pranešime spaudai.

„Mes pasitelkėme išorės konsultantus išsamiam auditui ir kreipėmės į teisėsaugą. Kol aiškinamės kodėl ir kaip buvo vykdomi pažeidimai, mes stipriname fondų valdymo ir kontrolės procedūras, siekdami užtikrinti, kad panašūs įvykiai nepasikartotų ateityje. Organizacijos integralumas ir etika visuomet buvo mūsų verslo kultūros dalis, todėl šį atvejį mes vertiname labai rimtai, o visus fondo patirtus nuostolius kompensuosime“, – pažymėjo vienas iš vadovaujančių „BaltCap“ partnerių Simonas Gustainis.

Vadovavimą fondui perėmęs vienas iš keturių „BaltCap“ vadovaujančių partnerių Simonas Gustainis BNS ketvirtadienį sakė, kad su Š.Stepukoniu fondų valdytoja jau neturi jokių sąsajų.

„Nebeliko jokių sąsajų su juo“, – teigė S.Gustainis.

Jis nekomentavo pažeidimų pobūdžio ir patirtų nuostolių dydžio: „Negaliu pasakyti, kol vyksta tyrimas“.

Pagal koncesijos sutartį tarp Vilniaus miesto savivaldybės, Lietuvos švietimo ir mokslo ministerijos bei bendrovės „Vilniaus daugiafunkcinis kompleksas“, kurią valdo „BaltCap Infrastructure Fund“, statomas Nacionalinis stadionas Vilniuje, ant Šeškinės kalno esančiame 228 tūkst. kvadratinių metrų ploto sklype. Planuojama, kad stadionas iškils 2025-aisiais metais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius