Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Baltieji rūmai: JAV aukščiausio rango pareigūnai vyksta į Pekiną tęsti prekybos derybų

Du aukščiausio rango JAV pareigūnai kitą savaitę nuvyks į Pekiną tęsti derybų dėl prekybos, pranešė Baltieji rūmai.
JAV ir Kinijos vėliavos
JAV ir Kinijos vėliavos / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Jungtinių Valstijų prekybos atstovas Robertas Lighthizeris ir iždo sekretorius Stevenas Mnuchinas nuvyks į Pekiną tęsti derybų dėl prekybos santykių tarp Jungtinių Valstijų ir Kinijos“, – pažymima Baltųjų rūmų paskelbtame pranešime.

Derybos – o Kinijos delegacijai ir vėl vadovaus vicepremjeras Liu He – prasidės balandžio 30 dieną. Gegužės 8-ąją į Vašingtoną turėtų atvykti Pekino delegacija.

„Kitą savaitę bus svarstomi įvairūs prekybos klausimai, įskaitant intelektinę nuosavybę, priverstinį technologijų perdavimą, netarifines prekybos kliūtis, žemės ūkį, paslaugas, pirkimus ir susitarimo vykdymo užtikrinimą“, – pažymėjo Baltieji rūmai.

Derybos tęsiasi jau ne vieną mėnesį ir JAV bei Kinijos pareigūnai tuo laikotarpiu vis pažerdavo tai optimistiškų pareiškimų, tai įspėjimų, kad derybų sėkmė nėra garantuota.

Į prekybos karą įsivėlusios dvi šalys nuo 2018 metų nustatė importo muitus daugiau kaip 360 mlrd. JAV dolerių vertės viena kitos prekėms, o tai padarė spaudimą jų pramonės sektoriams ir sukėlė įtampą pasaulio akcijų rinkose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius