Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Baltijos šalių ERGO grupės gyvybės draudimo bendrovės jungiamos į vieną

ERGO grupės gyvybės draudimo įmonės Estijoje, Latvijoje ir Lietuvoje jungiamos į vieną Europos bendrovę „ERGO Life Insurance“ SE. Centrinė jos būstinė įsikurs Lietuvoje, o padaliniai – Latvijoje ir Estijoje. Jungimą planuojama baigti iki šių metų trečiojo ketvirčio.
Baltijos šalys
Baltijos šalys / Kęstučio Vanago/BFL nuotr.

„Pirmiausia šie pokyčiai suteiks naujų galimybių klientams. Didžiausią gyvybės draudimo bendrovių susijungimo naudą pajus ypač tie vartotojai, kuriems reikalingi draudimo sprendimai visose Baltijos šalyse. Vienodai aukštos kokybės, su optimaliomis sąnaudomis rinkos poreikiams pritaikyti gyvybės draudimo produktai Estijoje, Latvijoje ir Lietuvoje – vienas iš svarbiausių šio susijungimo uždavinių“, – išplatintame pranešime cituojamas ERGO draudimo grupės Baltijos šalyse valdybos pirmininkas dr. Kęstutis Bagdonavičius.

„ERGO Life Insurance“ SE apjungs gyvybės draudimo bendroves „ERGO Lietuva gyvybės draudimas“ AB (Lietuva), „ERGO Latvija Dzīvība“ AAS (Latvija) ir „ERGO Elukindlustuse“ AS (Estija). Esamiems klientams draudimo sutarčių sąlygos nesikeis ir draudimo sutarčių perrašyti nereikės.

„Laikai, kai veikėme ribojami valstybių sienų, jau praeityje. Šiandien mes esame moderniais principais veikiančios, sparčiai besiplėtojančios bei pažangius tarptautinius standartus atitinkančios draudimo sistemos dalyviai. Auganti tarptautinė konkurencija lems Baltijos šalių draudimo rinkos ateitį ir neabejotinai skatins draudimo bendroves modernizuotis. Europos bendrovės steigimas yra strategiškai svarbus žingsnis šia kryptimi, kartu padėsiantis veikti profesionaliai ir vadovautis ilgalaikio verslo plėtojimo perspektyva“, – sakė K.Bagdonavičius.

Pranešama, kad sprendimas pertvarkyti gyvybės draudimo bendroves buvo priimtas ERGO grupės Stebėtojų taryboje 2008 metais. Naujos bendrovės statusas bus Europos bendrovė (Societas Europaea (SE). Nuo 2004 metų Europos bendrovės gali būti steigiamos visoje ES teritorijoje. Jų registravimui ir veiklai yra taikomos tokios pačios taisyklės visoje ES.

„ERGO Life Insurance“ SE centrinė būstinė įsikurs Lietuvoje (Vilniuje), o padaliniai – Estijoje ir Latvijoje. Lietuva buvo pasirinkta dėl vertingos patirties gyvybės draudimo srityje ir turimo klientų portfelio dydžio. ERGO ne gyvybės draudimo bendrovių teisinis statusas Baltijos šalyse nesikeis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius