Baltijos šalių maisto gamintojai gali susiburti po vienu ženklu

Latvijos verslininkų iniciatyva po vienu prekės ženklu siekiama suburti įvairius maisto produktus gaminančias Baltijos šalių įmones ir taip tvirčiau žengti į eksporto rinką.
Mėsos skyrius vienoje Maskvos parduotuvėje
Mėsos skyrius vienoje Maskvos parduotuvėje / „Scanpix“ nuotr.

Pirmoji maisto produktų siunta su prekės ženklu „Baltijskaja marka“ jau išvežta į Maskvą, dabar siekiama į projektą įtraukti daugiau įmonių iš Baltijos šalių, rašo „Verslo žinios“.

Prie projekto prisidedančių „Marijampolės pieno konservų“ valdybos pirmininkas Raimondas Karpavičius sakė, kad visuomet vertina ir dalyvauja tuose projektuose, kurie padeda išplėsti bendrovės eksporto rinką.

„Šis projektas – vienas iš tokių, jis apima ir mėsos, ir žuvų produkciją, su projektu dirba anksčiau Latvijos Vyriausybėje dirbę žmonės, kurie suinteresuoti Baltijos šalių produkcijos eksportu. Kol kas tai tik pradžia, bet idėjos geros, judame į priekį“, – sakė R.Karpavičius.

Bendrovė savo produkcijos su specialiu prekės ženklu dar neišvežė, o galėtų eksportuoti pieno miltelius, sutirštintą pieną, sviestą.

Latvijos žiniasklaidoje nurodoma, kad, be marijampoliečių, prie projekto kviečiama prisidėti ir viena didžiausių mėsos perdirbimo įmonių grupių Baltijos šalyse „Biovela“, su ja jau vyksta derybos. Tačiau „Biovelos“ įmonių grupės generaliniam direktoriui Virginijui Kantauskui šis projektas kol kas nežinomas.

V.Kantauskas tokį projektą, kai su vienu prekės ženklu dirba įvairūs gamintojai, vertina gan skeptiškai.

„Mes kadaise svarstėme tokio bendro projekto galimybes, bet skiriasi kokybė, skiriasi įmonių veiklos klausimai, neaišku, kas garantuos už kitus gamintojus. Jei kuris nors gamintojas nuvils, nesvarbu, ar tai bus mėsininkas, ar pienininkas,  ar aludaris, nukentės kiti, visas ženklas nukentės“, – sakė „Biovelos“ vadovas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius