Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Baltijos valstybių premjerai sutarė, kad bendra VAE projekto bendrovė bus įkurta po referendumo

Vilniuje posėdžiavę trijų Baltijos valstybių premjerai sutarė, kad bendra Visagino atominės elektrinės (VAE) projekto bendrovė bus įkurta po kartu su Seimo rinkimais įvyksiančio patariamojo referendumo.
A.Kubilius, V.Dombrovskis ir A.Ansipas.
A.Kubilius, V.Dombrovskis ir A.Ansipas. / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Sostinėje vykusiame neformaliame susitikime Baltijos šalių premjerai sprendė dėl tolesnių VAE projekto žingsnių. Ketvirtadienį trys premjerai pasirašė memorandumą dėl tolesnių veiksmų plėtojant šį projektą.

Kaip po susitikimo sakė premjeras Andrius Kubilius, buvo sutarta, kad po to, kai įvyks patariamasis referendumas dėl VAE, bus įkurta bendra projekto bendrovė. 

Latvijos ir Estijos premjerai Valdis Dombrovskis ir Andrusas Ansipas ketvirtadienį teigė tikintys projekto sėkme, tačiau kartu pabrėžė lauksiantys, ką referendume nuspręs lietuviai.

„Iki tol turime išspręsti atvirus klausimus, kurie diskutuojami ir derinami derybose. Derybos intensyviai vyksta tarp kompanijų, mes manome, kad tos nebaigtos derybos dėl atskirų klausimų turėtų būti užbaigtos kaip galima greičiau“, – kalbėjo A.Kubilius.

A.Kubilius pridūrė, kad trijų valstybių premjerai sutarė sudaryti tarpvyriausybinę darbo grupę, kuri teiktų papildomą paramą projektui ir koordinuotų klausimų sprendimą vyriausybiniu lygiu.

„Projektas juda į priekį, dalykai, dėl kurių turime sutarti, darosi pakankamai aiškūs. Derybos tęsis iki pat 2015 metų, iki pat galutinio investicinio sprendimo“, – pabrėžė jis.

Estijos premejras A.Ansipas teigė, kad nereikia stebėtis tuo, jog vis dar yra neišspręsta daug klausimų, susijusių su projektu. Anot jo, tai – visiškai normalus procesas. Jis aiškino, kad Estija nori dalyvauti šiame, jo žodais, labai svarbiame politiniame projekte, tačiau jis turi būti pelningas.

„Lietuvos žmonėms spręsti, reikia ar nereikia šio projekto. Tačiau aš nusivilčiau, jei žmonių atsakymas būtų neigiamas“, – pridūrė jis.

Latvijos premjeras V.Dombroskis taip pat pabrėžė, kad Latvija suinteresuota dalyvauti projekte, tačiau pridūrė, kad jo ateitis priklausys nuo referendumo rezultatų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius