Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Viešuosius pirkimus „skaidrins“ internetine sistema

Nacionalinė mokėjimo agentūra (NMA) sukūrė sistemą, kurioje bus viešai skelbiama informacija apie projektų vykdytojų atliekamus pirkimus.
Asociatyvinė nuorauka
Pirkimai / Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr.

Sistema naudosis pareiškėjai ir paramos gavėjai, kurie yra ne perkančiosios organizacijos ir vykdo pirkimus vadovaudamiesi pirkimų taisyklėmis, bei potencialūs tiekėjai. Ją galima rasti interneto svetainėje www.nma.lt. 

Teigiama, kad viešai skelbiant informaciją, bus sudarytos sąlygos didesniam potencialių tiekėjų skaičiui pamatyti pirkimo skelbimą ir dalyvauti konkurse ar apklausoje. Tuo tarpu investicinių projektų vykdytojams bus sudarytos galimybės gauti geriausią pasiūlymą ir išsirinkti optimalų variantą siekiant prekes, paslaugas ar darbus įsigyti už mažiausią kainą

2007–2013 m. laikotarpiu vieni iš dažniausių piktnaudžiavimo, siekiant neteisėtai gauti paramą, atvejų buvo susiję su pirkimų vykdymu. Pastabų dėl projektų vykdytojų atliekamų pirkimų turėjo ir auditoriai – rašoma pranešime žiniasklaidai.

Atsižvelgiant į tai, kad nemaža dalis su 2014 – 2020 m. programiniu laikotarpiu susijusių teisės aktų yra dar tik rengiami, juose galimybė viešai paskelbti informaciją apie vykdomus pirkimus bus įtvirtinta artimiausiu metu. Planuojama, kad vėliau viešai skelbti informaciją apie pirkimus svetainėje www.nma.lt taps privaloma.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius