Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Bankininkai pastebi šešėlinės ekonomikos augimo ženklų

Lietuvos komercinių bankų atstovai teigia, kad gyventojai šiemet mažiau naudojasi mokėjimo kortelėmis – tai gali reikšti ir nelegalių pinigų srautų bei šešėlinės ekonomikos augimą.
Kredito kortelė
Kredito kortelė / Photos.com nuotr.

„Situacija, palyginti su praėjusias metais, yra seklesnė, – šiek tiek mažėja apyvartos kortelėmis, išimamų pinigų iš bankomatų sumos. Prielaida gali būti, kad didėja šešėlis, dalis gaunamų pajamų traukiasi į šešėlį“, – Lietuvos televizijos laidoje „Šiandien“ trečiadienį sakė SEB banko šeimos finansų ekspertė Julita Varanauskienė.

Pasak jos, antrąjį šių metų ketvirtį operacijų vertė bankomatuose yra 13 proc. mažesnė nei per tą patį laikotarpį pernai, o atsiskaitymų kortele vertė krito 10 procentų. Mokesčių inspektoriai taip pat patvirtina, kad mokesčių vengimo atvejų daugėja.

„Pačios tendencijos didėjimo patvirtinti negalėtume, tačiau remiantis nustatomų pažeidimų skaičiais tektų pripažinti, kad šiais metais bendras nustatomų pažeidimų mastas yra didesnis“, – teigė Valstybinės mokesčių inspekcijos (VMI) Kontrolės departamento direktorius Artūras Klerauskas.

VMI duomenimis, pirmąjį šių metų pusmetį nustatyta daugiau nei 200 mln. litų neįtrauktų į apskaitą mokesčių, o tai kone dvigubai daugiau nei per tą patį laikotarpį pernai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius