Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Bankininkai: pigių paskolų era baigėsi

Europos centriniam bankui sumažinus bazinę palūkanų normą, specialistai didelio poveikio nesitiki, pranešė LTV laida „Šiandien“. Jie tvirtina, kad pigių paskolų era nebegrįš.
Paskola
Paskola / Tomo Urbelionio/BFL nuotr.

Specialistai teigia, kad mažos bazinės palūkanos gali išsilaikyti iki 2013 metų vidurio. Šiuo metu jos siekia 1,25 proc., gruodį gali būti sumažintos iki 1 proc.

Tačiau bankininkai teigia, kad žmonės nesutaupys, nes kyla skolinimosi kainos. „DNB Nord“  vyriausioji ekonomistė Jekaterina Rojaka sakė, kad šis žingsnis yra labiau kompensavimas būsimų praradimų. „Panašu, kad pigių paskolų era jau yra praeityje“, – sakė ji.

Tuo tarpu „Danske“ banko vyresnioji analitikė Baltijos šalims Violeta Klyvienė teigė, kad pasiėmusiems paskolas kintamomis palūkanų normomis gera žinia yra tai, jog jos mažės. „Tokių yra dauguma, ypatingai kai kalbame apie būsto paskolas, tačiau didelio poveikio tikėtis nereikėtų“, – sakė ji.

Lietuvos banko atstovo teigimu, bazinės palūkanų normos mažinimas pastebimos įtakos tarpbankinėms paskolų normoms EURIBOR ir VILIBOR kol kas nepadarė.  Lietuvos banko Ekonomikos departamento direktorius Mindaugas Leika sakė, kad kol kas didesnį poveikį rinkoms turi problemos Graikijoje ir kitose įsiskolinusiose valstybėse negu ECB palūkanų normų mažinimas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius