Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Bankų asociacija su Seimo vadovu aptars skaitmeninės rinkos vystymą, pinigų plovimo prevenciją

Lietuvos bankų asociacijos (LBA) nariai su Seimo pirmininku Viktoriu Pranckiečiu antradienį ketina aptarti svarbius bankų sektoriui klausimus, kurie artimiausiu metu turėtų būti svarstomi parlamente.
Pinigai
Pinigai / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Vienas dalykas yra susijęs su skaitmeninės rinkos vystymu. Seime yra įstatymas dėl e-rezidento projekto, kuris užsieniečiams duotų prieigą prie mūsų rinkos. Kitas dalykas, vyksta investavimo ir taupymo produktų rinkos reforma, kuriai bankai ruošiasi. Tai yra europinės direktyvos perkėlimas ir norėtume atkreipti dėmesį, kad reikėtų operatyviai gauti Vyriausybės išvadą ir priimti Seime, kad būtų pakankamai laiko įgyvendinti, nes direktyva turi įsigalioti nuo 2018 metų sausio“, – BNS sakė LBA prezidentas Stasys Kropas.

Anot jo, su Seimo vadovu taip pat ketinama aptarti pinigų plovimo ir teroristų finansavimo prevenciją ir su tuo susijusios ES direktyvos perkėlimą į nacionalinę teisę.

„Esame suinteresuoti, kad direktyva būtų sklandžiai įgyvendinta. Joje yra numatyta politikoje dalyvaujančių asmenų interesų deklaravimas atsidarant sąskaitą banką ir speciali šitų operacijų stebėsena. Kai kurios kategorijos yra apibrėžtos, bet yra tokie dalykai kaip susiję asmenys ir tokius dalykus nėra labai paprasta įvertinti. Kai bankai klientams, politikams užduoda daug klausimų, paprastai sulaukiama neigiamos reakcijos. Norime pasiūlyti, kad politikai imtųsi kurti tokį registrą, kuriame bankai galėtų matyti, kas yra artimi ir susiję asmenys ir kokios operacijos yra atliekamos, kaip to reikalauja pinigų plovimo prevencija“, – aiškino S.Kropas.

Anot jo, susitikime su V.Pranckiečiu bus raginama sureguliuoti nemokumo koncepciją, aptarti finansinio švietimo problemas, taupymo sistemos kūrimo klausimą. Seimo pirmininkui taip pat ketinama pristatyti naujausią situaciją bankų sektoriuje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius