Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 06 02 /20:04

Bankų atstovai apstulbę, bet nekomentuoja M.Zalatoriaus sulaikymo

Lietuvoje veikiančių bankų atstovai teigia esantys apstulbę dėl Lietuvos bankų asociacijos prezidento Manto Zalatoriaus sulaikymo. Nors juos tokia situacija neramina, tačiau nuo platesnių komentarų susilaiko. Tolesnių teisėsaugos veiksmų laukia ir centrinis šalies bankas.

„Swedbank“ atstovas spaudai Saulius Abraškevičius paklaustas, kaip bankas vertina antradienio įvykius ir M.Zalatoriaus sulaikymą, nuo komentarų susilaikė.

„Neturime galimybės komentuoti“, – teatsakė jis.

Panašiai atsakė ir SEB atstovė žiniasklaidai Ieva Dauguvietytė-Daskevičienė.

„Atsiprašome, bet nekomentuojame vykstančių tyrimų“, – 15min rašė ji.

Platesnių komentarų nepateikė ir „Luminor“.

„Mes esame apstulbinti, tačiau sunku kažką komentuoti, turint tiek informacijos, kiek paskelbta viešojoje erdvėje. „Luminor“ skrupulingai laikosi griežčiausių etikos ir skaidrumo reikalavimų, todėl natūralu, kad tokios naujienos mus labai neramina. Mūsų žiniomis, „Luminor“ komandos nariams jokių įtarimų nėra pareikšta“, – 15min komentavo „Luminor“ atstovai.

Šiaulių banko atstovė Monika Rožytė plačiau komentuoti irgi atsisakė.

„Nenorime pakenkti tyrimui, tad, deja, komentuoti negalime. Patys stebime situaciją ir laukiame didesnio aiškumo“, – teigiama trečiadienio ryte 15min pateiktame komentare.

Lietuvos bankas 15min atsakė teisėsaugos veiksmų nekomentuojantys ir laukiantys tyrimo rezultatų.

„Bankus, jei turi susijusios informacijos, raginame aktyviai ir atvirai bendradarbiauti su teisėsaugos institucijomis, kad būtų užtikrintas maksimalus skaidrumas ir išlaikytas vartotojų pasitikėjimas sektoriaus veikla“, – teigiama portalui pateiktame komentare.

15min primena, kad Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) antradienį pranešė sulaikiusi Lietuvos verslo konfederacijos prezidentą Valdą Sutkų ir Lietuvos bankų asociacijos prezidentą M.Zalatorių.

Kaip informavo STT, turimi duomenys leidžia pagrįstai įtarti, kad V.Sutkus, „vykdydamas savo pareigas konfederacijoje ir atstovaudamas jos narių bei kitų verslo subjektų interesams, pasinaudodamas savo užimamomis pareigomis, visuomenine padėtimi, pažintimis, ryšiais ar kita įtaka, galimai gaudavo neteisėtą piniginį atlygį už jo darytą poveikį priimant įvairius verslo subjektams svarbius teisės aktus“.

Tarp tokių įstatymų projektų STT mini 2019 metų pabaigoje svarstytą 2020 metų Lietuvos biudžeto įstatymų paketą, įstatymus dėl bankų turto ir pelno mokesčių.

STT užsiminė, kad su V.Sutkaus galimai neteisėta veikla gali būti susijęs ir M.Zalatorius – kreipdamasis į Verslo konfederacijos prezidentą, M.Zalatorius buvo įtrauktas į galimai nusikalstamą schemą.

PLAČIAU SKAITYKITE: V.Sutkaus ir M.Zalatoriaus byla. Įtakingus veikėjus klampina aistras Seime pernai kėlęs bankų mokestis

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius