-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Bankų atstovai tikisi, kad naujų būsto paskolų skaičius kitąmet augs

Didžiausius būsto paskolų portfelius valdantys komerciniai bankai atsigavimą rinkoje stebi jau nuo metų vidurio ir viliasi, kad 2011 metų naujų būsto paskolų skaičius augs.
„DnB Nord“
„DnB Nord“ / Redo Vilimo/BFL nuotr.

„Nemanome, kad rinka vėl ims augti taip kaip bumo metu, tačiau naujų paskolų kitais metais, palyginti su šiais, bus išduodama 30–50 proc. daugiau“, – „Verslo žinioms“ sakė „Swedbank“ Finansavimo departamento direktorė Jūratė Gumuliauskienė.

Dabar per mėnesį naujų būsto paskolų išduodama už 120–130 mln. litų. Tikėtina, kad kitąmet šis skaičius šoktels iki 160–190 mln. litų.

„DnB Nord“ banko Pardavimų valdymo departamento vadovė Lijana Žmoginaitė tvirtina, kad bankininkai ryškesnius būstų paskolų rinkos atsigavimo ženklus stebi nuo metų vidurio.

„Nuo liepos mėnesio mūsų suteiktų būsto paskolų skaičius kas mėnesį augo vidutiniškai po 8–10 procentų. 2011–aisiais tikimės nuoseklaus, bet nuosaikaus būsto paskolų paklausos augimo“, – sako ji.

SEB banko Produktų plėtros departamento direktorius Justinas Murauskas taip pat viliasi, kad po truputį gerėjant ekonominei padėčiai ir atsigaunant būsto paklausai augs ir būsto paskolų poreikis.
Jis mini, kad šiemet per dešimt mėnesių SEB bankas suteikė beveik 40 proc. daugiau naujų būsto paskolų negu tuo pačiu laikotarpiu pernai. Šiemet naujai prisiimti ilgalaikius įsipareigojimus ryžosi 1,6 tūkst. banko klientų, pernai tokių buvo beveik 1,2 tūkst.

Tačiau kai kurių bankų prognozės ne tokios optimistinės.

„Atsižvelgiant į realią padėtį, makroekonominius rodiklius ir prognozes, kitais metais būstų rinkos augimo nelaukiame –panašu, kad NT rinka daugiau ar mažiau išlaikys dabartinį lygmenį. Tad jei paskolų skaičius ir didės, vargu, ar viršys šių metų rezultatus daugiau nei keliais procentais“, – sakė „Danske“ banko Produktų valdymo departamento direktorius Darius Jasinskis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius