Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Bankų ir įmonių nesutarimus nagrinės Ginčų komisija

Smulkio jo ir vidutinio verslo taryba prie Ūkio ministerijos, vienijanti 41 verslo asociaciją, nutarė įsteigti Ginčų komisiją – tarpininką tarp bankų ir įmonių. Tačiau, bankų atstovų nuomone, tai – ne sprendimas, o spaudimas bankams.
Temos: 1 Bankas

Tarybos narės Dalios Matiukienės teigimu, įmonių, prašančių Ginčų komisijos būti tarpininke, sparčiai daugėja. Tuo tarpu Lietuvos bankų asociacijos prezidentui ir SVV tarybos nariui Stasiui Kropui mintis verslo ir bankų ginčus nagrinėti komisijoje atrodo netinkama, antradienį rašo „Verslo žinios“.

„Kokia gali būti Ginčų komisija, kai ginčijasi du privataus verslo subjektai: jis man neduoda pinigų arba duoda konkrečiomis sąlygomis. Ką komisija gali padaryti? Jeigu verslininkas negali grąžinti paskolos ar neįstengia mokėti palūkanų, jis turi tartis dėl verslo ar jo dalies pardavimo ir atsiskaityti su banku“, – įsitikinęs S.Kropas.

Ūkio ministerijos sekretoriaus Gedimino Rainio nuomone, nors Ginčų komisija galės teikti tik nieko neįpareigojančias rekomendacijas, galbūt ateityje tokią iniciatyvą galima būtų įteisinti, kaip dabar veikiančias Administracinių ginčų ar Mokestinių ginčų komisijas. Jei verslui ir bankams pavyks susikalbėti, bus galima diskutuoti, ar Ginčų komisija naudinga kaip ikiteisminė institucija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius