-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Bankų paslaugų įkainiai interneto parduotuvėms sumažėjo, tačiau problemos išlieka

Interneto parduotuvės, pernai sukilusios prieš per aukštus „Bank link“ paslaugai taikomus bankų įkainius, sako, kad maištas davė vaisių – bankai joms sąlygas pagerino, rašo „Verslo žinios“.
Bankomatai
Bankomatai / Tomo Urbelionio/BFL nuotr.
Temos: 1 Stasys Kropas

Tačiau apskritai bankų taikomų elektroninių atsiskaitymo paslaugų įkainių problema ir toliau išlieka opi. Pasak interneto parduotuvės imk.lt vadovo Jurgis Gylio, elektroninėms parduotuvėms paviešinus problemą, įkainiai už "Bank link" paslaugą nukrito gan smarkiai.

"Tačiau bėda, kad pašalintos tik problemos pasekmės, o ne priežastys, tad ir pati problema niekur nedingo. Tarpbankinio atsiskaitymo, atsiskaitymo kredito kortelėmis įkainiai ir toliau išlieka aukšti ir kelia problemų verslui. Bankai bet kada, jei šaus į galvą, gali vėl padidinti ir tos pačios "Bank link" įkainius, nes jų niekas nereguliuoja, nereglamentuoja ir neprižiūri", – sakė jis.

Tačiau Lietuvos bankų asociacijos prezidentas Stasys Kropas dėją stiprinti valstybės reguliavimą vertina kritiškai. Pasak jo, mokėjimo paslaugų įkainiai tam tikra prasme jau yra reguliuojami valstybės, tačiau tokia paslauga kaip "Bank link" nėra bankų mokėjimo paslauga, tai yra papildoma paslauga verslui, tad jos įkainiai negali būti reguliuojami.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius