-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Be darbo likusių amerikiečių skaičius artėja prie 39 mln.

Amerikiečių, kurie kreipėsi dėl nedarbo išmokų, skaičius per du mėnesius nuo koronaviruso protrūkio pradžios priartėjo prie 39 mln., ketvirtadienį pranešė vyriausybė, nepaisant to, kad įvairios valstijos palaipsniui atnaujina ekonominę veiklą ir leidžia žmonėms grįžti į darbus.
JAV jau pastebima, kad vis daugiau žmonių vengia tikrintis dėl koronaviruso
JAV / Zumapress / Scanpix nuotr.

Praėjusią savaitę daugiau kaip 2,4 mln. žmonių užsiregistravo dėl nedarbo išmokų, kurie neteko darbo užsidarius virtinei įmonei, pranešė Darbo departamentas.

Tai reiškia, kad tokių žmonių skaičius pasiekė neįtikėtiną 38,6 mln. skaičių, o šis rodiklis rodo dar neregėtą darbo rinkos griūtį.

Septynias pastarąsias savaites naujų paraiškų skaičiai lėtėjo, tačiau išliko kvapą gniaužiantys – net 10 kartų didesni nei prieš prasidedant krizei.

Tai rodo, kad nors įvairios valstijos pastarąsias tris savaites pradėjo švelninti karantino priemones, užimtumo lygis vis dar išlieka žemas, o koronaviruso protrūkis vis dar kenkia įmonėms ir naikina darbo vietas.

„Nors besitęsiantis naujų paraiškų dėl nedarbo išmokų skaičiaus mažėjimas yra gera žinia, darbo rinka vis dar yra siaubingos būklės“, – teigė „PNC Financial“ vyriausiasis ekonomistas Gusas Faucheris.

JAV Federalinio rezervo sistemos (FRS) vadovas Jerome’as Powellas savaitgalį teigė, kad nedarbas Jungtinėse Valstijose gegužę ar birželį gali išaugti iki 20–25 proc. – toks lygis paskutinį kartą buvo fiksuotas per Didžiąją depresiją beveik prieš 90 metų.

Balandžio mėnesį nedarbas siekė 14,7 proc. – tokio skaičiaus taip pat nebuvo nuo ketvirtojo praėjusio amžiaus dešimtmečio.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius