Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Bedarbių skaičius didėja

Per praėjusią savaitę Lietuvoje buvo užregistruota 7,6 tūkst. bedarbių. Ankstesnę savaitę jų buvo 6,2 tūkst.
Šalmas
Dažniausiai darbo netenka žmonės, dirbantys statybų ir pramonės sektoriuose. / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

„Darbo ieškančiųjų skaičiaus nebeskelbsime“, – naujienų portalui 15min.lt sakė Lietuvos darbo biržos atstovė spaudai Birutė Balynienė. Pasak jos, didėjant darbo krūviui Darbo biržai neužtenka pajėgų. Todėl skaičiuojama tik tai, kas būtina. „Ieškančiųjų darbo skaičių skaičiuoti netikslinga, nes statistiką atspindi bedarbių skaičius“, – sakė B.Balynienė.

Balandžio 24 dieną Lietuvoje buvo 184,9 tūkst. (8,6 proc. darbingo amžiaus šalies gyventojų) bedarbio statusą turinčių žmonių. Tuo tarpu ankstesnę savaitę, Darbo biržos duomenimis, šalyje buvo 182,8 tūkst. bedarbių.

Mažiausias – iki 6 proc. – nedarbas yra Trakuose ir Elektrėnuose.

Komentuodama skirtumą tarp šių skaičių, B.Balynienė sakė, kad ekonomika yra tarsi gyvas organizmas. „Vienos firmos bankrutuoja, kitos kuriasi, plečiasi, priima žmonių. Visą laiką vyksta judėjimas. Tai nėra nuolatinis besidauginantis skaičius“, – kalbėjo Darbo biržos atstovė. Jos teigimu, darbo dažniausiai netenka žmonės, dirbantys statybų ir pramonės sektoriuose.

Tuo tarpu anksčiau skelbtas 10 proc. nedarbo lygis, anot B.Balynienės, buvo darbo ieškančiųjų ir visų darbingo amžiaus žmonių santykis. Koks jis yra balandžio 27-ąją, neskelbiama.

Darbo biržos duomenimis, balandžio 17–24 dienomis buvo užregistruotos 1423 laisvos darbo vietos. Tai 56 proc. daugiau nei ankstesnę savaitę. Įdarbinta buvo 3 tūkst. žmonių – 43 proc. daugiau.

Balandžio 27 dieną, Darbo biržos duomenimis, šalyje yra apie 1184 laisvos darbo vietos.

Kaip 15min.lt sakė B.Balynienė, miestų, kuriuose nedarbo lygis yra didžiausias, sąrašas beveik nesikeičia. Šiuo metu didžiausias nedarbo lygis yra Akmenėje, Telšiuose, Kelmėje, Panevėžyje, Kupiškyje, Anykščiuose, Alytuje, Druskininkuose, Šalčininkuose, Vilniuje. Čia jis yra didesnis nei 10 proc.

Mažiausias – iki 6 proc. – nedarbas yra Trakuose ir Elektrėnuose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius