-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Bedarbių Vokietijoje sausį sumažėjo labiau, negu prognozuota

Bedarbių skaičius Vokietijoje sausį sumažėjo 28 tūkst. iki 2,93 mln. žmonių, rodo Federalinės užimtumo agentūros ketvirtadienį paskelbti duomenys.
Vokietija
Vokietija / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Vokietija

Analitikai prognozavo, kad bedarbių sumažės tik 5 tūkstančiais.

Patikslintais skaičiavimais, gruodį bedarbių skaičius sumažėjo 19 tūkst., o ne 15 tūkst., kaip skelbta pirmiau. Sausį bedarbių skaičius šalyje mažėjo antrą mėnesį iš eilės.

Nedarbo lygis gruodį, patikslintais skaičiavimais, sudarė 6,8 proc., o ne 6,9 proc., kaip skelbta pirmiau. Sausį nedarbo lygis nepakito ir taip pat sudarė 6,8 proc. bei buvo mažesnis nei prognozuoti 6,9 procento.

Vokietijos centrinis bankas prognozuoja, kad artimiausiais mėnesiais „ekonominis aktyvumas šalyje sparčiai didės“ ir tai turėtų paremti silpstantį euro zonos atsigavimą

Vokietijos centrinis bankas prognozuoja, kad artimiausiais mėnesiais „ekonominis aktyvumas šalyje sparčiai didės“ ir tai turėtų paremti silpstantį euro zonos atsigavimą.

„Vokietijos ūkyje susiformavo teigiamos nuotaikos, tačiau matyti ir teigiamas poveikis iš išorės, nes augimas euro zonoje spartėja“, - teigia ekonomistai.

Nedarbo lygis Vokietijoje yra beveik dukart mažesnis nei euro zonoje (12,1 proc.).

Pagal tarptautinę metodiką apskaičiuotas nedarbo lygis Vokietijoje pernai lapkritį sudarė 5,2 procento. Mažesnis nedarbo lygis euro zonoje yra tik Austrijoje, tuo tarpu Ispanijoje nedarbo lygis siekia 26,7 proc., o Graikijoje viršija 27 procentus.

Ekonomistų skaičiavimais, paskutinį 2013 metų ketvirtį Vokietijos bendrasis vidaus produktas (BVP) padidėjo 0,4 procento.

Europos Komisijos prognozėmis, šiemet Vokietijos BVP padidės 1,7 procento.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius