-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

„Bega“ šiemet planuoja didinti krovą 7–8 proc., investuos apie 40 mln. litų

Klaipėdos jūrų krovinių kompanija „Bega“ šiemet planuoja 7–8 proc. krovinių apyvartos augimą. Įmonė investuoja į terminalų plėtrą ir skaičiuoja, kad ateityje galės perkrauti papildomai 2 mln. tonų krovinių.
„Bega“
„Bega“ / Egidijaus Jankausko/15min nuotr.

Šiemet „Bega“ yra numačiusi investuoti apie 40 mln. litų, iš jų apie 15 mln. litų jau panaudoti, rašo „Verslo žinios“.

„Begos“ apyvarta šiemet per septynis mėnesius išaugo 6,3 proc. iki 2,012 mln. tonų.

Šį rudenį bus pradėtas įgyvendinti antras pagal dydį šių metų uosto infrastruktūros projektas – krantinių rekonstrukcija ir pirso statyba prie „Begos“. Tikėtina, kad krantinę ir pirsą statys bendrovė „Josef Möbius Bau-Aktiengesellschaft“, darbus pasiūliusi atlikti už 52 mln. litų.

Jei nebus apskųsti konkurso rezultatai, sutartį su rangovu ketinama pasirašyti po poros savaičių, o statybų darbai, planuojama, prasidės spalį.

Iki šiol teritorija prie šių krantinių nebuvo naudojama. 15 hektarų ploto uosto dalis neturėjo krantinių, buvo tik kranto sutvirtinimas.

„Ši teritorija yra centrinė, viena iš produktyviausių uosto dalių, todėl krantinių rekonstrukcija buvo numatyta dar 1996–1998 metais uosto programoje, bet dėl investicijų nepanaudojimo, kitų priežasčių nebuvo įgyvendinta“, – sakė „Begos“ generalinis direktorius Aloyzas Kuzmarskis.

Šiuo metu „Bega“ stato universalų žemės ūkio produktų terminalą, kuriame vienu metu bus galima sukaupti 115 tūkst. tonų. Senasis terminalas, kuris buvo vienas pirmųjų uoste tokių krovinių terminalas, gali vienu metu saugoti 20 tūkst. tonų.

Bendrovė taip pat yra suplanavusi birių trąšų terminalo plėtrą bei statyti universalų terminalą, kuriame būtų priimami pakuoti gaminiai ir atliekami pakavimo darbai.

„Šie darbai per trejus metus ryškiai pakeis šitą teritoriją. Ne tik terminalai pradės dirbti, bet ir bus sukurta iki šimto naujų darbo vietų. Nors bus dirbama labai našiomis technologijomis, prietaisus, mechanizmus valdyti reikia, tad ir darbuotojų reikės daugiau“, – sakė A.Kuzmarskis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius