-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Bendrovei „Augma“ uždrausta realizuoti antrą pesticidais užterštų apelsinų siuntą šiemet

Dėl didelio pesticido fenitrotiono kiekio Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba bendrovei „Augma“ už teikti į Lietuvos rinką 59,6 tonos egiptietiškų apelsinų. Šiai bendrovei tai jau antrasis toks draudimas šiemet.
Apelsinai
Apelsinai / Kęstučio Vanago/BFL nuotr.

Kaip pranešė Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba, bendrovė „Augma“ įpareigota minėtą apelsinų siuntą – 59,6 tonos – saugiai sunaikinti arba grąžinti tiekėjui. Pranešama, kad nei vienas šios siuntos apelsinų kilogramas į prekybą nepateko.

Kretingos rajono valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos maisto produktų inspektoriai, vykdydami importuojamų iš trečiųjų šalių maisto produktų kontrolę, šių metų vasario 1 dieną atrinko bendrovės „Augma“ iš Egipto importuojamų apelsinų mėginius tyrimams.

Atlikus tyrimus Nacionaliniame maisto ir veterinarijos rizikos vertinimo institute, nustatyta, kad apelsinuose pesticidas fenitrotionas, kuris yra įtrauktas „ypatingai pavojingų“ pesticidų sąrašą, į  5 kartus viršijo didžiausią leidžiamą koncentraciją. Remiantis laboratorinių tyrimų duomenimis, egiptietiškų apelsinų siunta yra nesaugi ir yra netinkama žmonėms vartoti.

Naujienų portalas 15min.lt primena, kad bendrovei „Augma“ šiemet jau buvo uždrausta realizuoti Lietuvos rinkoje 72 tonų nesaugių egiptietiškų apelsinų siuntą, kuri buvo atvežta iš to paties tiekėjo Egipte.

 Bendrovė „Augma“ dėl importo reikalavimų pažeidimų įtraukta į padidintos rizikos grupę.

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba Skubių pranešimų apie nesaugius maisto produktus ir pašarus sistema RASFF informavo Europos Komisiją apie nesaugius apelsinus.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius