Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Benzinas vėl ima kainuoti brangiau nei dyzelinas

Šiomis dienomis 95 markės benzino mažmeninės kainos susilygino ir kai kuriuose degalinių tinkluose net aplenkė dyzelino kainas. Degalinių tinklų atstovai prognozuoja, kad išliekant dabartiniam didmeninių kainų skirtumui, ilgainiui benzino litras bus apie 10 ct brangesnis nei dyzelino.
Nafta pinga, o benzinas?
Benzinas / Tomo Urbelionio/BFL nuotr.

Vyriausybei nuo sausio 1 d. padidinus akcizus degalams, jau sausio 2 d. UAB „Mažeikių nafta“ dyzeliną pardavinėjo 3 Lt už 1000 l pigiau, nei benziną. Šiandien šis skirtumas pasiekė jau apie 160 Lt. Romas Turlinskas, UAB „Lukoil Baltija“ mažmeninės prekybos direktorius, teigia, kad abiejų rūšių degalų kainos degalinėse susilygino tik pastarosiomis dienomis dėl didelių mažmenininkų atsargų bei degalinių tinklų konkurencijos, rašo portalas vz.lt.

„Realiai benzinas turėtų kainuoti dar apie 10 ct daugiau nei dabar, tačiau kainos nekyla dėl sukauptų atsargų ir konkurencijos. Norime didesnės apyvartos, o ji sausį gerokai kritusi, kadangi prieš sausį žmonės užsipirko daug pigesnių degalų“, – kalba p. Turlinskas. „Lukoil“ tinkle trečiadienį benzinas jau buvo keliais centrais brangesnis už dyzeliną.

Vyriausybės nuo sausio 1 d. nustatyti akcizai degalams jau keliais šimtais litų tūkstančiui litrų lenkia ES nustatytus minimalius tarifus. Savo ruožtu benzinas buvo ir tebėra brangesnis už dyzeliną daugelyje ES valstybių.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius