-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Berlyno teismas panaikino nurodymą restoranams ir barams nedirbti nuo 23 valandos

Berlyno teismas penktadienį panaikino nurodymą barams ir restoranams nedirbti nuo 23 iki 6 val., nusprendęs, jog „neaišku“, ar tokia priemonė padėtų kovoti su koronavirusu.
Ištuštėjęs Berlynas
Ištuštėjęs Berlynas / „Scanpix“/„SIPA“ nuotr.

Į administracinį teismą kreipėsi 11 restoranų savininkai.

Teismas savo nutartyje nurodė, kad nauji COVID-19 protrūkiai Vokietijoje šiuo metu daugiausiai siejami su privačiais šeimų ir draugų susibūrimais, socialinėmis įstaigomis, mėsos perdirbimo įmonėmis, religiniais susibūrimais arba kelionėmis.

Dėl šios priežasties maistu ir gėrimais prekiaujančių įstaigų uždarymas yra „neproporcingas kėsinimasis į šios pramonės laisvę“, nurodė teismas.

Miesto valdžia nurodė barams ir restoranams nuo praėjusio savaitgalio anksčiau užsidaryti, Berlyne sparčiai augant naujų koronavirusinės infekcijos atvejų skaičiui.

Pagal taisykles, dėl kurių sutarė kanclerė Angela Merkel ir 16 Vokietijos žemių premjerai, ši priemonė turi būti pradėta taikyti, kai septynių dienų sergamumo rodiklis viršija 35 atvejus 100 tūkst. gyventojų.

Dar griežtesni suvaržymai įvedami, kai per parą nustatytų užsikrėtimo atvejų skaičius pasiekia 50 atvejų 100 tūkst. gyventojų.

Trečiadienį per naujausias kanclerės derybas su žemių premjerais buvo sutarta dėl virtinės naujų suvaržymų, kurie bus taikomi vadinamuosiuose karštuosiuose koronaviruso taškuose. Be kita ko, buvo apribotas skaičius žmonių, galinčių vienu metu būti uždaroje patalpose, taip pat uždrausta prekyba alkoholiu vėlyvu paros metu.

Tačiau nauji suvaržymai, įvedami Vokietijoje per pastarąją parą užregistravus 7 334 koronavirusinės infekcijos COVID-19 atvejus – didžiausią nuo pavasario užsikrėtusiųjų pagausėjimą, buvo sutikti su dar didesniu pasipriešinimu.

Kitur Vokietijoje kelių žemių teismai panaikino draudimus viešbučiams ir poilsio namams priimti vokiečius iš vadinamųjų padidintos rizikos zonų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius