Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Beveik trečdalis žmonių Lietuvoje įsitikinę, kad įvedus eurą jiems sumažins atlyginimus

Beveik trečdalis darbuotojų mano, kad darbdaviai gali pasinaudoti euro įvedimu ir mažinti atlyginimus, rodo tarptautinės personalo atrankos ir laikinojo įdarbinimo įmonės „Manpower“ apklausa.
Eurai
Eurai / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Pasak įmonės vadovės, tik 10 proc. darbuotojų teigė nesitikintys jokių pokyčių, įvedant eurą, likusi dalis išreiškė susirūpinimą.

„30 proc. darbuotojų teigė manantys, kad darbdaviai gali pasinaudoti pokyčiais ir pradėti simuliuoti krizę. Tai gali būti susiję su reikalavimu veržtis diržus, darbuotojai nerimauja dėl to, kad gali būti mažinami atlyginimai“, – ketvirtadienį spaudos konferencijoje sakė Lietuvos įdarbinimo įmonių asociacijos valdybos narė, „Manpower Lit“ direktorė Božena Petikonis-Šabanienė.

30 proc. darbuotojų teigė manantys, kad darbdaviai gali pasinaudoti pokyčiais ir pradėti simuliuoti krizę. Tai gali būti susiję su reikalavimu veržtis diržus, darbuotojai nerimauja dėl to, kad gali būti mažinami atlyginimai, – sakė B.Petikonis-Šabanienė.

Anot jos, atlyginimai gali būti mažinami, konvertuojant valiutą arba keičiant darbo sutarties sąlygas.

„Apie 10 proc. darbuotojų manė, kad euro įvedimo pasekmė gali būti darbo vietų mažinimas. Tokia pati dalis baiminasi, kad gali būti pradėta mokėti atlyginimus vokeliuose“, – komentavo. B.Petikonis-Šabanienė.

Anot apklausos, darbdaviai labiausiai nerimauja dėl išaugsiančios administracinio darbo naštos, susijusios su euro įvedimu.

„Darbdaviams reikės keisti darbo sutartis, kitus dokumentus. Pagrindinės įmonių išlaidos bus susijusios su papildomomis darbo sąnaudomis, nes reikės papildomai žmonių, įgyvendinant buhalterinius, informacinių technologijų ar teisinius pokyčius“, – sakė „Manpower“ vadovė.

Norint prie euro pereiti sklandžiai, B.Petikonis-Šabanienė įmonėms rekomenduoja iš anksto ruoštis informacinių sistemų ir apskaitos pasikeitimams. Taip pat rekomenduojama paruošti konkrečią vidinės komunikacijos programą, kuri padėtų atsakyti į darbuotojams kylančius klausimus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius