-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Beveik visi atleidimai, apie kuriuos šiemet paskelbė pasaulio bankai, – Europoje

Pasaulio bankai šiemet paskelbė apie maždaug 60 tūkst. darbuotojų atleidimą ir beveik visi atleidimai tenka Europai.
„Commerzbank“
„Commerzbank“ / „Scanpix“ nuotr.

Atleidimų bangą lėmė neigiamos palūkanų normos ir ekonomikos augimo lėtėjimas, o tai finansų įstaigas verčia mažinti išlaidas, rašo agentūra „Bloomberg“.

Be kita ko, Vokietijos bankas „Commerzbank“ praėjusią savaitę paskelbė planus per restruktūrizavimą, kurį pradėjo prieš trejus metus, panaikinti dar 4,3 tūkst. darbo vietų.

Dėl to atleidimų, apie kuriuos buvo paskelbta, skaičius pasiekė 58,2 tūkst. ir beveik 90 proc. šio skaičiaus, arba 52,4 tūkst., tenka Europos bankams.

Azijos ir Ramiojo vandenyno regione buvo paskelbta apie kiek daugiau nei 500 darbuotojų atleidimą, Šiaurės Amerikoje – 2,77 tūkst., o Artimuosiuose Rytuose ir Afrikoje – mažiau nei 2,5 tūkstančio.

Pagal atleidimų tempą šiemet pirmauja nuo eksporto priklausomos Vokietijos bankai. Pavyzdžiui, didžiausias šios šalies bankas „Deutsche Bank“ iki 2022 metų pabaigos ketina atleisti 18 tūkst. darbuotojų.

Ispanijos bankas „Santander“ paskelbė planuojantis panaikinti daugiau kaip 5,4 tūkst. darbo vietų, o Didžiosios Britanijos HSBC ir „Barclays“ – atitinkamai 4 tūkst. ir 3 tūkst. darbo vietų.

Tačiau Europos finansų įstaigos didina darbuotojų skaičių technologijų ir atitikties užtikrinimo srityse. Pavyzdžiui, „Commerzbank“ šiose srityse planuoja sukurti apie 2 tūkst. naujų darbo vietų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius