-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Bigbank“ Lietuvos filialas šiemet uždirbo 3,5 mln. litų grynojo pelno

Estijos vartojamųjų paskolų banko „Bigbank“ filialas Lietuvoje per devynis šių metų mėnesius uždirbo 3,476 mln. litų grynojo neaudituoto pelno, tuo tarpu pernai sausio-rugsėjo mėnesiais filialas buvo patyrės 960 tūkst. litų nuostolių.
Uostamiesčio mokyklų vadovams planuojama skirti 5 proc. dydžio priedus prie atlyginimų.
Pinigai / Egidijaus Jankausko/dienraščio „15minučių“ nuotr.

Vien tik trečiąjį šių metų ketvirtį banko filialo pelnas Lietuvoje siekė 1,2 mln. litų, pernai liepos-rugsėjo mėnesiais patirta 90 tūkst. litų nuostolių.

„Trečiojo metų ketvirčio rezultatams teigiamos įtakos turėjo ne tik konservatyvios šių metų paskolų išdavimo sąlygos, bet ir lankstumas kiekvieno kliento atžvilgiu. Rezultatus pasiekti padėjo ir efektyvus paskolų administravimas“, – pranešime spaudai sakė „Bigbank“ Lietuvos filialo vadovas Rolandas Norvilas.

„Bigbank“ Lietuvos filialo turtas per devynis šių metų mėnesius padidėjo 16,4 proc. ir rugsėjo pabaigoje siekė 58,25 mln. litų. Filialo klientams suteiktų paskolų suma šiemet išaugo 14,1 proc. iki 54,477 mln. litų.

Filialo specialieji atidėjimai paskoloms ir palūkanos rugsėjo pabaigoje buvo 4,981 mln. litų (2,3 karto daugiau nei 2008-ųjų pabaigoje) ir sudarė 9,14 proc. viso paskolų portfelio (praėjusių metų pabaigoje – 4,47 proc.).

Filialo įsiskolinimai bankams ir kitos finansų institucijoms rugsėjo pabaigoje siekė 58,756 mln. litų ir buvo 7,9 proc. didesni nei šių metų pradžioje (54,450 mln. litų).

„Bigbank“ Lietuvos filialo grynosios palūkanų pajamos šiemet, palyginti su 2008-ųjų sausio-rugsėjo mėnesiais, padidėjo 37,5 proc. iki 7,188 mln. litų, filialas šiemet taip pat gavo 756 tūkst. litų grynųjų paslaugų ir komisinių pajamų.

Filialo bendrosios ir administracinės sąnaudos šiemet siekė 5,027 mln. litų – 5,4 proc. mažiau nei per devynis 2008-ųjų mėnesius, tačiau tik atlyginimų, socialinio draudimo ir kitos su darbo apmokėjimu susijusios sąnaudos padidėjo 33,4 proc. iki 2,122 mln. litų.

„Bigbank“ veiklą Lietuvoje pradėjo 2007 metų rugsėjo mėnesį. Šiuo metu filialas turi 10 klientų aptarnavimo skyrių Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Panevėžyje, Mažeikiuose, Marijampolėje ir Šiauliuose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius