Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Anksčiau viliojusios Rusijos oligarchus, britų įmonės dabar jų šalinasi

Britams pareikalavus nubausti Rusijos prezidento pasekėjus dėl „Malaysia Airlines“ katastrofos, Vladimiro Putino sąjungininkai iš Didžiosios Britanijos finansų institucijų atsiima savo pinigus, Dauning Strytą cituoja „The Telegraph“.
Londonas
Londonas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Antradienį Europos Sąjunga nutarė sudaryti sąrašą Rusijos piliečių, kuriems bus taikomos sankcijos dėl „Malaysia Airlines“ tragedijos, kurios metu žuvo 298 žmonės. Kuriems oligarchams bus taikomos sankcijos, Dauning Strytas neatskleidžia.

Didžiosios Britanijos premjeras Davidas Cameronas pasveikino tokį Europos Sąjungos nutarimą, tačiau pareikalavo tokių ES valstybių kaip Prancūzija ar Vokietija daryti daugiau – taikyti griežčiausias įmanomas ekonomines sankcijas.

Europos Sąjungos atstovai ketina susitikti ketvirtadienį ir diskutuoti apie papildomas sankcijas Rusijai, pavyzdžiui, kai kurių finansinių paslaugų, prekybos, energijos importo iš Rusijos uždraudimą.

Rusai jau bėga ir patys

Didelės kompanijos ir Sičio įmonės peržiūri su Rusija egzistuojančius sandorius ir susilaiko nuo naujų sutarčių, bijodamos griežtesnių Vakarų sankcijų Rusijai dėl teroro akto prieš „Malaysia Airlines“, praneša „Financial Times“.

Finansų institucijos nenori veltis finansuoti arba remti prekybos, susijusios su Rusijos banku ar kompanija.

Jos taip pat peržiūri jau turimų klientų sąrašus, norėdamos įsitikinti, kad nenukentės nuo Vakarų sankcijų Rusijai. JAV praėjusią savaitę sugriežtino sankcijas Rusijai, antradienį dėl to sutarė ir Europos Sąjunga.

Didžiojoje Britanijoje nuotaikos pasikeitė – anksčiau britai uoliai palaikė ryšius su Rusijos verslu, viliojo Rusijos oligarchus.

Advokatų kontoros „Slaughter and May“ partneris Benas Kingsley sakė: „Įtampa dėl ryšių su Rusijos verslu auga. Iki šiol dominavo atsipalaidavimas, derantis su jau įvestomis Europos Sąjungos sankcijomis Rusijai.“

Nigelis Kushneris, „W Legal“ vadovas, sakė, kad klientai, tarp kurių yra ir „FTSE 100“ kompanijų, galvoja apie kontraktų su Rusija nutraukimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius