-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
03 27

„Binance“ vadovas Lietuvai: akivaizdu, kad kriptovaliutos nebėra Laukiniai Vakarai

Praėjusių metų pabaiga ir šių metų pradžia į stagnavusį kriptovaliutų sektorių įpūtė naujų vėjų – apie įvairius šio sektoriaus aspektus, kaip ir prieš porą metų, kalbama vis garsiau. Naujasis didžiausios pasaulio kriptovaliutų keityklos „Binance“ padalinio Lietuvoje vadovas Jonas Jüngeris interviu 15min teigė, kad čia įkurta kompanija taip pat pasirengusi augti, o pagal paskutinius rezultatus fiksuotą 42 mln. eurų nuostolį naujausioje ataskaitoje vėl pakeis pelnas.
Jonas Jüngeris
Jonas Jungeris / Bendrovės nuotr., Shutterstock.com

Kaip buvo pranešta 2023 m. lapkritį, didžiausiai pasaulio kriptovaliutų keityklai „Binance“ JAV teismas nurodė sumokėti 4,3 mlrd. dolerių baudą už pinigų plovimo prevencijos pažeidimus, o bendrovės įkūrėjas ir ilgametis vadovas Changpengas Zhao pripažino savo kaltę ir buvo priverstas pasitraukti iš vadovo kėdės.

C.Zhao – ne vienintelis pasitraukęs kompanijos vadovas. Po šio įvykio būta daugybė pokyčių tiek „Binance“ viršūnėje, tiek regioniniuose padaliniuose.

Lietuvoje įkurtam „Binance“ padaliniui UAB „Bifinity“ vadovavęs Saulius Galatiltis pernai rudenį paliko pareigas, o į jo vietą atėjo Jonas Jüngeris.

Bendrovės nuotr./Jonas Jüngeris
Bendrovės nuotr./Jonas Jüngeris

„Taip, praeityje kartais atitikties priemonės nespėdavo pasivyti augimo. Tai pripažinome ir sutvarkysime. Susitarėme su JAV vyriausybės institucijomis, kaip ištaisysime šią praeities klaidą. Svarbiausia, kad susitarime jau yra parašyta, kad nuo 2021 m. „Binance“ daug ką tobulino – ji turėjo AML (pinigų plovimo prevencijos) politiką, nustatė privalomą „pažink savo klientą“ visame pasaulyje ir panašiai. Iki šiol daug kas patobulinta. Ir galiu pasakyti, kad tokia kompanija kaip „Bifinity“ yra dalis sprendimo, kaip užtikrinti, kad šis augimas būtų reguliuojamas. Taigi, ką noriu pasakyti – praeityje buvo klaidų. Šiuo susitarimu galime atversti puslapį, padaryti „Binance“ geresnę ir toliau ją auginti, – interviu 15min kalbėjo jis.

Tiesa, problemos velkasi iki šiol – Nigerijos federalinė vidaus pajamų tarnyba (FIRS) pirmadienį paskelbė, kad Federaliniam aukščiausiajam teismui Abudžoje pateikti keturi nauji kaltinimai dėl mokesčių vengimo. Pranešimuose teigiama, kad „Binance“ pareikšti kaltinimai dėl tariamo pridėtinės vertės mokesčio ir bendrovės pajamų mokesčio nemokėjimo, mokesčių deklaracijų nepateikimo ir bendrininkavimo padedant klientams išvengti mokesčių per savo platformą.

Pašnekovas teigė, kad 2023 m. UAB „Bifinity“ finansiniai rodikliai vėl bus teigiami – 2022 m. bendrovė fiksavo daugiau nei 40 mln. eurų nuostolį. Pirmieji 2024 m. mėnesiai žada dar stipresnį augimą.

J.Jüngerio teigimu, atsigavus kriptovaliutų rinkai, didės ir UAB „Bifinity“ specialistų gretos.

„Šiais metais planuojamas 25 proc. darbuotojų skaičiaus augimas. Tačiau, kaip jau minėjau, tai priklausys nuo rinkos. Dabar matome, kad rinkai sekasi gerai, todėl turėsime atitinkamai didinti apimtį. Vartotojai atlieka daugiau sandorių, kriptovaliutų operacijų, ir mums reikia susitvarkyti su šiomis apimtimis“, – interviu teigė J.Jüngeris.

Interviu temos

  • „Binance“ planai Lietuvoje
  • UAB „Bifinity“ finansai – kodėl pernai patirtas 42 mln. nuostolis
  • Kriptovaliutų kainų nepastovumas
  • Milijardinės „Binance“ baudos ir vadovo atsistatydinimas
  • Ar kriptovaliutų sandoriai yra atsekami?
  • Ką pakeis naujasis europinis MiCa reguliavimas?
  • Kaip keityklos turėtų kovoti su pinigų plovimu
  • Kriptovaliutos ir finansinės sankcijos Rusijai – ar tai būdas jas apeiti?
  • Prieš dešimtmetį parduoti 50 bitkoinų

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius