Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Biokuro gamintojai „Mestilla“ suteikta 146,7 mln. Lt paskola

SEB bankas kartu su „DnB Nord“ banku ir banko „UniCredit Bank“ Lietuvos skyriumi biodyzelino gamintojai „Mestilla“ suteikė 42,5mln. eurų (146,7 mln. litų) paskolą. Visos lėšos skirtos bendrovės apyvartinėms lėšoms finansuoti ir bus naudojamos atsiskaitant už žaliavas, reikalingas biodyzelino gamybai.
Degalų rodyklė
Degalų rodyklė / sxc.hu nuotr.

Sindikuotą paskolą organizavo SEB bankas, suteikęs daugiau kaip pusę visos paskolos – 22,5 mln. eurų (77,7 mln. litų).

„Biokuro gamyba yra viena iš sparčiausiai besivystančių sričių degalų rinkoje, kadangi ekologiško kuro poreikis kasmet auga ir Vakarų Europos šalyse, ir Lietuvoje. Be to, prisidėdami prie šios srities plėtros, įžvelgiame teigiamą ekonominės naudą ir šalies ūkiui, nes, augant biokuro paklausai, didžiausia dalis žaliavų, reikalingų biodyzelino gamybai, lieka vidaus rinkoje“, – sakė Aivaras Čičelis, SEB banko prezidento pavaduotojas ir Verslo bankininkystės tarnybos direktorius.

2007 metais bendrovė „Mestilla“ įgyvendino vieną didžiausių vadinamojo plyno lauko investicijų Lietuvoje – pastatė modernią biodegalų gamyklą.

„Šiais metais žemės ūkio produkcijos kainos pasaulinėje, o taip pat Baltijos šalių rinkose yra aukštos, reikalinga daugiau apyvartinių lėšų atsiskaityti už tiekiamas žaliavas. Todėl, gavus paskolos lėšas, bus galima operatyviai atsiskaityti su Lietuvos ir užsienio šalių rapsų ir rapsų aliejaus tiekėjais, nupirkti daugiau reikalingų žaliavų ir, žinoma, pagaminti daugiau ekologiško ir tvaraus produkto – biodyzelino“, – sakė Ramūnas Tinginys, bendrovės „Mestilla“ Prekybos ir marketingo direktorius.

„Mestilla“ per metus pagamina apie 100 tūkst. tonų biodyzelino. Apie 80 proc. produkcijos yra eksportuojama į Skandinavijos ir Vakarų Europos šalis, likusi dalis – maždaug penktadalis – tenka vidaus rinkai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius