-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Birių krovinių terminalo vadovas: trąšos nepasuks per Ventspilio uostą

Sausio mėnesį Klaipėdos valstybiniame jūrų uoste gerokai smukus trąšų krovai, priežastimi įvardyta tai, kad Baltarusijos trąšų gamybos gigantas „Belaruskalij“ dar neturi sutarčių su klientais, tačiau Birių krovinių terminalo vadovas Vidmantas Dambrauskas to nesureikšmina - esą gamyklos laukia stabilumo ir aiškumo rinkose, kada paaiškės trąšų ir jų kainas veikiančių grūdų įkainiai, pirmadienį rašo „Verslo žinios“.
Trąšos
Trąšos / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

„Belaruskalij“ tai ne pirmi ir ne paskutiniai metai, kai metų pradžioje jie neturi sutarčių. Pavyzdžiui, Kinija dabar turi prisikrovusi sandėlius, visi žino, kad jie iki liepos mėnesio nieko neims. Tai normali praktika. Be to, „Belaruskalij“ iki kovo mėnesio dar tebeturi galiojančią sutartį su Indija, tad negali būti kalbos apie naują sutartį“, – teigia V.Dambrauskas ir sako nemanąs, kad trąšos pasuks per kaimyninį Ventspilio uostą. Kryptis keistis neturėtų ir dėl bendrovės „Lietuvos geležinkeliai“ tarifų.

Birių krovinių terminalas pranoko savo pačios lūkesčius ir pernai vietoj planuoto 25 proc. krovos augimo jį viršijo kone dvigubai. Šiuo metu bendrovės metinis krovos pajėgumas sudaro 7 mln. tonų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius