Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Birželį indėlių litais palūkanos vėl kilo

Kelis mėnesius iš eilės mažėjusios palūkanų normos birželį pakeitė kryptį. Net 9 iš 12 Lietuvoje veikiančių bankų didino palūkanų normas už metinius terminuotuosius indėlius litais. Kai kurie net 1,5 procento. Dvylikos mėnesių trukmės terminuotųjų indėlių analizę pateikia palūkanų palyginimo sistemos atstovai.
Pinigai
Pinigai / Tomo Urbelionio/BFL nuotr.
Temos: 2 Palūkanos Indėlis

Birželio mėnesį net 9 iš 12-os Lietuvoje veikiančių ir informaciją apie save www.indeliai.lt tinklalapyje skelbiančių bankų didino metinių terminuotųjų indėlių litais palūkanas. Tai darė Šiaulių, Ūkio, „DnB NORD“, SEB, „Danske“, „Nordea“ bankai, bankas „Finasta“, „UniCredit bank“ ir „Swedbank“. Labiausiai palūkanų normas už dvylikos mėnesių indėlius didino „Swedbank“ – nuo 8,1 proc. iki 9,6 proc., teigiama Indeliai.lt pranešime.

Didžiausieji Lietuvos bankai – SEB, „Swedbank“ ir „DnB NORD“ – ilgai mokėję gerokai mažesnes palūkanas (kartais net dvigubai), birželio mėnesį jas didino tiek, kad pasivijo kitus Lietuvos bankus.

Trys bankai – Medicinos bankas, „Snoras“ ir „Parex“ bankas – birželio mėnesį dvylikos mėnesių palūkanų nacionaline valiuta nekeitė. Įdomiausiai elgėsi „DnB NORD“ – padidino palūkanas nuo 8,35 proc. iki 9,55 proc., o paskutinėmis birželio dienomis jas sumažino iki 9,05 proc.

Priešingai nei litais, metinių terminuotųjų indėlių eurais palūkanos pastarąsias keturias savaites išliko stabilios. Nežymių pokyčių padarė vos keturi bankai. Šiaulių bankas ir „DnB NORD“ jas mažino atitinkamai po 0,2 ir 0,5 procento. Ūkio bankas ir SEB palūkanas eurais šiek tiek padidino – abu po 0,2 proc.

Pastebėtina, kad dvylikos mėnesių terminuotųjų indėlių eurais palūkanos Lietuvos bankuose ir toliau smarkiai skiriasi. Ūkio, Medicinos bankai ir bankas „Snoras“ už eurus birželio pabaigoje mokėjo daugiau nei 7 proc. (daugiausia – 7,2 proc. – moka Ūkio bankas). Tuo metu mažiausiai mokančio „DnB NORD“ banko palūkanos tesiekė 1,2 proc.

Interneto svetainėje www.indeliai.lt birželio mėnesį infomaciją apie save pradėjo skelbti dar dvi kredito unijos. Šiuo metu lankytojai gali palyginti 12 Lietuvoje veikiančių bankų bei 7 kredito unijų siūlomas palūkanas už terminuotuosius ir kaupiamuosius indėlius. Čia skelbiamos ne tik palūkanos, bet ir naujienos iš Lietuvos finansų rinkos, finansinių institucijų pasiūlymai ir pan. Informacija tinklalapyje atnaujinama kiekvieną dieną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius