Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Biržos bendrovės neskuba pranešti praėjusių metų veiklos rezultatų

„Nasdaq Omx“ Baltijos šalių biržose vertybinius popierius kotiruojančios įmonės neskuba viešai atskleisti, kada ketinama paskelbti praėjusių metų veiklos rezultatus.
Finansai
Finansai / Tomo Urbelionio/BFL nuotr.
Temos: 2 Finansai Birža

Finansų analitikai ir makleriai sutaria, kad paprastai tokią informaciją pateikia rinkos flagmanai, kurių akcijomis aktyviausiai prekiaujama biržoje, ypač jei tokių bendrovių stambiosios akcininkės yra užsienio bendrovės, antradienį rašo dienraštis „Verslo žinios“.

„Tikriausiai problema Lietuvoje yra ta, kad daugelio įmonių akcijų stokoja likvidumo, investuotojai mažai jomis domisi. Įstatymai nereikalauja iš anksto pranešti apie rezultatų skelbimą, o nelikvidžių bendrovių vadovai tiesiog nesivargina sudominti investuotojų“, – teigė „Swedbank“ makleris Andrius Šuminas.

Analitikai sutinka, kad iš anksto žinoti, kada bus paskelbti bendrovės rezultatai, rinkos dalyviams labai naudinga ir patogu.

„Paprastai įmonių rezultatų skelbimas yra susijęs su investuotojų sprendimu pirkti, parduoti ar laikyti akcijas, o žinant, kada jie bus paskelbti, galima priimti sprendimus iš anksto. Nebelieka rizikos, kad bet kuriuo momentu pasirodę įmonės rezultatai sugadins iš anksto nusistatytą akcijų įsigijimo ar pardavimo planą“, – teigė finansų maklerio įmonės „Orion Securities“ makleris Darius Slavinskas.

Iš „Nasdaq Omx“ Vilniaus biržos 33 bendrovių apie rezultatų skelbimo datas (vadinamąjį investuotojo kalendorių) per biržos informacinę sistemą pranešė tik 5 įmonės. Panaši padėtis ir Talino biržoje – iš 15-os šios biržos bendrovių apie rezultatų skelbimo datas pranešė tik penkios įmonės.

Tuo tarpu „Nasdaq Omx“ Rygos biržoje vertybinius popierius kotiruojančios bendrovės pagal taisykles privalo likus 7 dienas iki ataskaitinio termino pabaigos pranešti, kada investuotojams pateiks to laikotarpio finansines ataskaitas. Tad šiuo metu apie rezultatų skelbimo datas jau yra pranešusios visos Rygos biržos įmonės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius