-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Biržos laikmatis: akcijų rinkose – gerų naujienų banga

JAV ketvirtadienį skelbta svarbių naujienų. Pradėtų statyti būstų rodiklis gruodį JAV šoktelėjo 12,1 proc. ir viršijo analitikų prognozes. Tuo tarpu naujai registruotų bedarbių paraiškų kiekis smuko 37 tūkst. iki 335 tūkst. per savaitę, žemiausio lygmens nuo 2008 metų. Tiesa, dėl darbo rinkos sezoniškumo ženklus bedarbių paraiškų kiekio smukimas gali būti truputį kuklesnis, „Biržos laikmatyje“ penktadienį rašo SEB banko analitikai.
Niujorko akcijų birža
Niujorko akcijų birža / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Apibendrinus, paskelbti būsto ir darbo rinkos rodikliai patvirtina gerėjančią JAV ekonomikos būklę. Tikintis naftos paklausos augimo WTI rūšies nafta kilo į 4 mėnesių aukštumas ir siekė 95,64  JAV dolerių už barelį.

JAV tęsiasi ketvirto ketvirčio rezultatų skelbimo periodas. „Bank of America„ pranešė apie mažesnį pelną, negu tikėtasi, o „Citigroup Inc.“ nuvylė investuotojus uždirbdamas mažiau pelno, negu laukta. Rinkos dalyviai teigiamai įvertino naujienų srautą ir kilstelėjo S&P500 (+0,56 proc.) ir DJIA (+0,63 proc.) indeksus į 5 metų aukštumas.

Europoje pagrindiniai akcijų indeksai vakar kilo 0,4-0,6 procento. Euras ir toliau stiprėja Šveicarijos franko atžvilgiu iki 1,25 Šveicarijos franko už eurą, investuotojams tikintis, kad blogiausia euro zonoje jau praeityje.

Penktadienio rytą Kinija paskelbė gruodžio mėnesio BVP, gamybos produkcijos ir mažmeninės prekybos duomenis. Pirmą kartą per pastaruosius dvejus metus Kinijos ekonomikos augimas didėjo. Pranešta apie 7,9 proc. siekusį ketvirto ketvirčio BVP. Gamybos produkcijos apimtys augo 10,3 proc., o mažmeninės prekybos didėjo 15,2 procento.

Visi šie duomenys viršijo analitikų prognozes ir įpūtė optimizmo į Azijos rinkas. Kinijos HANG SENG (9.20 Lietuvos laiku) ūgtelėjo 1,01 proc., Japonijos NIKKEI net 2,86 procento. Japonijos akcijų rinka kyla dėl silpnėjančios jenos, tikintis, kad
eksportuojančios įmonės uždirbs didesnius pelnus. Šiandien svarbių duomenų skelbiamanebus. Europos ateities sandorių reikšmės prognozuoja teigiamus indeksų  prieaugius, todėl labai tikėtina, kad akcijų rinkose savaitė baigsis optimistiškai.
 
Baltijos šalių rinkose savaitės pabaigoje investuotojų lūkesčiai kiek sustiprėjo. Penktadienį indekso OMXV vertė augo 0,76 proc. ir vėl pasiekė aukščiausią paskutinių pusantrų metų lygmenį. Oficialiajame prekybos sąraše didžiausiu kainos kilimu pasižymėjo „Invaldos“ akcijos, kurios brango 3,18 proc. iki 2,27 euro. Viennuo metų pradžios šių akcijų vertė yra išaugusi virš 15 procentų. Taline kainų  svyravimai buvo gerokai nuosaikesni, o indekso OMXT vertė liko beveik nepakitusi.
Panašu, kad šiuo metu rinkos dalyvių pamėgtų „Olympic Entertainment Group“ akcijų kaina rado pusiausvyrą ties 1,80 euro. Per paskutinius 4 mėnesius bendrovės akcijųkaina jau padidėjo 29 proc., todėl nenuostabu, kad šioje pozicijoje gali būti
stebimas bent jau trumpalaikis atoslūgis. Šiandieninė prekyba regiono biržose turėtų išlikti panaši kaip ir ketvirtadienį – akcijų kainos bus linkusios labiau kilti negu smukti investuotojams sekant pasaulinių rinkų tendencijomis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius