Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Biržos laikmatis: ECB pasiruošęs supirkinėti šalių obligacijas

Po Europos centrinio banko (ECB) susirinkimo bazines palūkanas nuspręsta palikti galioti tas pačias (0,75 proc.). ECB vadovas tvirtino, kad bankas pasiruošęs vykdyti obligacijų supirkimo programą prasiskolinusioms šalims padėti, jei tik to reikės ir pastarosios kreipsis į Europos Sąjungą (ES), penktadienį „Biržos laikmatyje“ rašo SEB banko analitikai.
ECB vadovas Mario Draghis
ECB vadovas Mario Draghis / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Pasaulio akcijos ketvirtadienį ėmė brangti, kai JAV paskelbė mažesnį, negu tikėtasi, praėjusios savaitės naujų bedarbių skaičių, o ECB vadovas Mario Dragis žadėjo išgelbėti eurą.

Po ECB susirinkimo, kurio metu bazines palūkanas nuspręsta palikti galioti tas pačias (0,75 proc.) ECB vadovas tvirtino, kad bankas pasiruošęs vykdyti obligacijų supirkimo programą prasiskolinusioms šalims, jei tik to reikės ir pastarosios kreipsis į ES. Taip siekiama užtikrinti mažesnę skolinimosi kainą su skolų krize kovojančioms šalims bei paskatinti jas vykdyti fiskalines ir struktūrines reformas.

Pasak M.Dragio, euro zona tik taip taps tvirta fiskaline ir politine sąjunga. Euras pabrango 0,88 proc. dolerio atžvilgiu. Azijos akcijų indeksai šįryt brangsta 0,4-0,9 procento. Tiesa, ECB taip pat pažymėjo, kad euro zonos ūkio nuosmukio rizika yra didesnė, o infliacijos tikimasi mažesnės, negu ECB nustatytas 2 proc. kainų augimas. Tikimasi, kad ECB bazines palūkanas sumažins gruodį – iki 0,5 procento.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius