-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Biržos laikmatis“: investuotojų dėmesys nukrypo į referendumą Italijoje

JAV ir Europos akcijų indeksai patraukė žemyn („S&P 500“ -0,53 proc., „Dow Jones“ -0,28 proc., „Stoxx Europe 600“ -0,77 procento). Artėjant sekmadienio referendumui dėl konstitucinės reformos Italijoje, skirtumas tarp šalies vyriausybės ir Vokietijos vertybinių popierių išaugo iki 192 bazinių punktų – dvigubai daugiau, nei 2016 m. pradžioje. rašoma rytinėje SEB banko apžvalgoje.
Italijos premjeras Matteo Renzis
Italijos premjeras Matteo Renzis / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Nuogąstaujama, kad rinkėjams nubalsavus prieš premjero M.Renzi vyriausybės siūlomą institucinių galių pertvarką, šalyje gali kilti politinė krizė, pasibaigsianti pirmalaikiais rinkimais. Labiausiai padidėjusi politinė rizika kol kas atsiliepia Italijos bankų akcijų kainoms – pvz. „Monte Paschi“ akcijos penktadienį ir vakar atpigo atitinkamai 13,08 ir 13,80 proc., didžiausio šalies banko „UniCredit“ – 0,91 ir 4,52 procento.

Naftos rinkoje – dar viena nervinga prekybos sesija. „Brent“ rūšies naftos kaina dienos pradžioje buvo nukritusi apie 1 proc., bet vėliau atsigavo ir per dieną ūgtelėjo 2,12 procento. Vykstančiose neformaliose derybose prieš rytojaus OPEC susitikimą Vienoje bandoma suderinti susitarimo sumažinti naftos gavybą 1,2 mln. barelių per dieną detales. Daugiausia sunkumų kol kas kelia Irako ir Irano nenoras sutikti su Saudo Arabijos siūlomu naštos pasidalinimu. OPEC nepriklausanti Rusija sutinka įšaldyti gavybą dabartiniame lygyje, bet ne ją sumažinti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius