-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 01 17 /16:43

Bitkoinas „kraujuoja“ antrą dieną: jau nekainuoja nė 10 tūkstančių JAV dolerių

Populiariausia kriptovaliuta bitkoinas toliau nuvertėja – trečiadienį jo kaina nukrito žemiau 4 nulių zonos ir siekia apie 9,7 tūkst. JAV dolerių. Perpus nuo rekordinių aukštumų nukritusią bitkoino kainą lėmė valstybių reguliuotojų pareiškimai apie planus riboti kriptovaliutas.
Bitkoinai
Bitkoinai

Trečiadienį bitkoino kaina krenta apie 15 proc. – ji iš viršaus kirto 10 tūkst. kartelę, ir 16.30 val. bitkoiną buvo galima parduoti už 9700 JAV dolerių. Tai perpus mažesnė kaina nei pernai gruodį, kuomet bitkoinas buvo aukštumose ties 20 tūkst. JAV dolerių.

„Nepaisant fakto, kad bitkoinas nuo aukštumų ties 19,8 tūkst. JAV dolerių, pasiektų gruodžio viduryje, nuvertėjo perpus, jis išlieka 1100 proc. brangesnis nei prieš 12 mėnesių. Tačiau matome svarbų pagreičio praradimą, ypač turint omenyje, kad bitkoino kaina nebuvo aukščiau 15 tūkst. JAV dolerių nuo antradienio. 10 tūkst. JAV dolerių kartelė yra svarbi sankryža, kadangi tai milžiniška psichologinė riba“, – „Business Insider“ teigia „City Index“ atstovas Simonas Revingtonas.

Dauguma kitų kritpovaliutų taip pat skaičiuoja dviženklius kainos nuosmukius. Eterio kriptovaliuta trečiadienį pinga 24 proc., ir kainuoja apie 848 JAV dolerius, „Ripple“ kaina tapo JAV dolerio ekvivalentu – 28 proc. atpigusi kriptovaliuta kainuoja 1 JAV dolerį.

Masinį kriptovaliutų išpardavimą sukėlė baimės, kad Azijos valstybės imsis riboti rinką – apie tai užsiminė Kinija, Pietų Korėja, o taip pat ir Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas.

Pietų Korėja svarsto apskritai uždrausti kriptovaliutų prekybą, ribojimus svarsto ir Kinija.

„Rinkoje daug panikos. Žmonės išparduoda, kad galėtų išnešti sveiką kailį. Turime daug daugiau neaiškumo dėl reguliavimo“, – „Fortune“ sako „Cryptocompare“ įkūrėjas Charles Hayteris.

„Facebook“ nuotr./Įrašas socialiniame tinkle apie kriptovaliutų nuosmukį
„Facebook“ nuotr./Įrašas socialiniame tinkle apie kriptovaliutų nuosmukį

Bitkoino kaip kriptovaliutos iškilimą ketinama svarstyti ir Didžiojo Dvidešimtuko šalių (G20) susitikime Argentinoje kovą. Rinka tikisi, kad susitikime gali būti apsvarstytos priemonės, kaip reguliuoti naujas rinkas.

Bitkoinas didelių kainos nuosmukių yra patyręs ir anksčiau: 2011 metais per penkis mėnesius jo kaina krito 93 proc. Paskutinį kartą bitkoinas atpigo perpus nuo 2014 m. lapkričio iki 2015 m. sausio.

Pasaulio bendra kriptovaliutų kapitalizacija – vertė rinkoje – nukrito iki 433 milijardų JAV dolerių, vertina „coinmarketcap.com“. Sausio pradžioje ši kapitalizacija buvo pakilusi virš 830 milijardų JAV dolerių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius