-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Bitkoinas toliau smunka – palindo po 22,4 tūkst. JAV dolerių riba

Antradienį bitkoinai ir kitos kriptovaliutos toliau smuko, nes pasaulio investuotojai išpardavinėja rizikingą turtą.
Bitkoinai
Bitkoinai / 123RF.com nuotr.

Vertingiausia pasaulyje kriptovaliuta bitkoino vertė antradienį, 13 valandą Lietuvos laiku siekė 22,4 tūkst. JAV dolerių ir kiek atsigavo po ankstyvo ryto kritimo, kai vienas bitkoinas viršijo 21 tūkst. JAV dolerių.

Per savaitę bitkoinas prarado apie 25 proc. savo vertės. Lyginant su praėjusių metų lapkritį pasiekta visų laikų didžiausia kaina, kuri siekė apie 69 tūkst. JAV dolerių, bitkoino vertė nukrito 67 proc.

Eteris, antra pagal vertę skaitmeninė moneta, antradienį dar atpigo apie 4 proc., per savaitę – 32 proc. 13 valandą Lietuvos laiku šios kriptovaliutos kaina buvo apie 1200 JAV dolerių. Lyginant su lapkričio mėnesiu, jis prarado apie 75 proc. savo vertės.

Remiantis tinklapio coinmarketcap.com duomenimis, bendra kriptovaliutų rinkos vertė jau yra mažesnė nei 1 trln. JAV dolerių – 13 val. Lietuvos laiku ji siekė 950 mlrd. JAV dolerių.

Pirmadienį dvi didžiausios pasaulyje kriptovaliutų platformos apribojo savo veiklą, nes platesnio masto kriptovaliutų rinkos griūtis toliau tęsėsi.

1,7 mln. klientų turintis tinklas „Celsius Network“ išplatino pranešimą, kuriame teigė, kad „ekstremalios rinkos sąlygos“ bendrovę privertė laikinai sustabdyti visus pinigų išėmimus, kriptovaliutų apsikeitimus ir pervedimus iš vienos sąskaitos į kitą.

„Šių būtinų veiksmų imamės visos mūsų bendruomenės labui, kad stabilizuotume likvidumą ir operacijas, kol imsimės priemonių turtui išsaugoti ir apsaugoti“, – buvo rašoma bendrovės tinklaraščio įraše.

Tuo tarpu didžiausia pasaulyje kriptovaliutų birža „Binance“ pirmadienį kelioms valandoms sustabdė pinigų išėmimą savo bitkoinų tinkle. Bendrovė teigė, kad kai kurios operacijos „užstrigo“.

Kriptovaliutų rinkos vertė mažėja jau keletą pastarųjų mėnesių, iš esmės sekdama įprastos akcijų rinkos vertės kryptimi.

Didžiausiems pasaulio centriniams bankams didinant palūkanų normas, siekiant sutramdyti sparčiai augančią infliaciją, investuotojai suskubo atsisakyti rizikingesnių investicijų, įskaitant ir dideliu kintamumu pasižyminčias kriptovaliutas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius