Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Bitkoinas vėl brangus: kaip aš bandžiau už juos ką nors nusipirkti

Per pastaruosius 12 mėnesių vieno bitkoino vieneto vertė pakilo nuo mažiau nei 10 000 JAV dolerių iki daugiau nei 30 000 JAV dolerių. Tokios kompanijos kaip „Square“ ir „IBM“, naudodamos „blockchain“ – technologiją, kuria paremta ši kriptovaliuta – ir toliau kuria bei tobulina įvairius skaitmeninių mokėjimų metodus.
Bitkoinas
Bitkoinas / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Tačiau ar žinote, ką šiuo metu galite pirkti, mokėdami bitkoinais? Pasirodo, net labai daug ką. Kita vertus, tai padaryti ne visada lengva.

„Bitkonas kol kas dar nėra pati efektyviausia valiuta“, – sako Henry Elderis, Los Andžele veikiančios skaitmeninio turto įmonės „Wave Financial“ turto valdymo vadovas.

Pavyzdžiui, bitkoinu galima atsiskaityti už prekes, pirktas „Amazon“, naudojantis paslauga, vadinama „Purse“ („Piniginė“). Štai kaip turėtų veikti „Purse“: klientas išsirenka prekes, kurias nori įsigyti „Amazon“, tada nukopijuoja jų URL ir grįžta į „Purse“, kuri apdoroja operaciją, naudodama dovanų korteles, įsigytas iš žmonių, kurie nori kriptovaliutos.

„Purse“ garantuoja savo klientams minimalią 5% nuolaidą nuo „Amazon“ kainų ir prideda galimybę derėtis, kad būtų galima gauti iki 15% nuolaidą.

Aš pabandžiau įsigyti 42,99 JAV dolerių kainuojančią 20 juodų KN95 kaukių pakuotę už pinigus, kuriuos įdėjau į bitkoinų piniginę, bet kai atėjo laikas spustelėti „užsakyti“, bendra kaina su mokesčiais buvo 47,47 JAV dolerių, įskaitant 8% nuolaidą.

Kadangi man buvo iššokusi žinutė nuo „Purse“ klientų aptarnavimo skyriaus atstovo Eduardo iš Buenos Airių, Argentinos, kuria jis siūlė man techninę pagalbą, susisiekiau su juo ir gavau automatinį pranešimą, kad Eduardo šiuo metu „nėra“ ir kad įprastas atsakymo į užklausas laikas yra pora valandų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius