Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Bitkoino kursas pakilo aukščiausiai nuo pernai pavasario – iki 41,7 tūkst. JAV dolerių

Pagrindinės kriptovaliutos kursas pirmadienį pakilo aukščiausiai nuo praėjusių metų pavasario – 41,7 tūkst. JAV dolerių už bitkoiną.
REUTERS-Scanpix nuotr.
REUTERS-Scanpix nuotr.

Agentūra „Bloomberg“ nurodo, jog pagrindinės bitkoino atsigavimo priežastys – sustiprėjusios investuotojų viltys dėl bazinių palūkanų mažinimo Jungtinėse Valstijose kitąmet bei bitkoinų ETF (viešojo, akcijų biržose listinguojamo investicinio fondo) perspektyvų.

Bitkoinas pradėjo sparčiai stiprėti spalio viduryje dėl naujienų apie galimą JAV vertybinių popierių ir biržų komisijos pritarimą tokiam fondui.

Bitkoinas, kaip ir dauguma kitų kriptovaliutų, buvo sukurtas siekiant apeiti esamą pinigų ir finansų sistemą, tačiau jo koncepcija ir technologiniai trūkumai sukėlė abejonių dėl skaitmeninės valiutos tinkamumo būti naudojamai kaip mokėjimo priemonė, kadangi faktinės su bitkoinais susijusios operacijos yra sudėtingos, lėtos ir brangios.

Bitkoino populiarumas gerokai išblėso suabejojus, ar kriptovaliuta tinkama ir investicijoms: ji negeneruoja pinigų srautų (kaip kad nekilnojamasis turtas) ar dividendų (kaip akcijos), negali būti naudojamas produkcijai (kaip prekės) ir neteikia socialinės naudos (kaip auksas).

Pastarųjų pusantrų metų vertės rekordą pirmadienį atnaujino ir antra pagal svarbą pasaulyje kriptovaliuta eteris – pakildama iki 2261 JAV dolerio, nurodo „Trading Economics“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius