Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Bitkoino vertė pirmąkart po dvejų metų pertraukos viršijo 50 tūkst. JAV dolerių

Pagrindinės pasaulio kriptovaliutos bitkoino vertė per parą paaugo 4 proc. ir viršijo 50 tūkst. JAV dolerių (46,4 tūkst. eurų). Tradiciškai, kartu su savimi bitkoinas aukštyn nusitempė ir likusią kriptorinką.
bitkoinas
bitkoinas / 123rf.com nuotr.

Tinklapio coinmarketcap.com duomenimis bitkoino vertė per parą paaugo beveik 4 proc. ir tai leido jam viršyti 50 tūkst. JAV dolerių ribą. Paskutinį kartą bitkoinas tiek kainavo 2021 m. pabaigoje.

Tiesa, tąkart šią ribą kritptovaliuta pasiekė vertės kritimo momentu – dar 2021 m. lapkritį bitkoinas viršijo 65 tūkst. JAV dolerių (60,3 tūkst. eurų) už vienetą, tačiau pasiekęs aukščiausią tašką per metus nusirito iki 16 tūkst. JAV dolerių (14,8 tūkst. eurų).

Visgi nuo to laiko jo vertė pamažu kilo, o vien per pastarąsias 30 dienų šios kriptovaliutos kaina paaugo 16 proc.

Kartu su bitkoinu kyla ir kitos pagrindinės kritpovaliutos – eteris (ethereum, ETH) per parą pakilo 6,1 proc. ir dabar yra vertas 2648 JAV dolerių (2458 eurų) už vienetą. Solana (SOL) savo vertę per parą padidino 8,1 proc. ir yra verta 113,9 JAV dolerio (105,7 euro).

Tinklalapis coinmarketcap.com nurodo, kad bendra kriptovaliutų vertė per pastarąją dieną padidėjo 4 proc. iki 1,87 trln. JAV dolerių (1,74 trln. euro).

Nors nuo didžiausios kriptorinkos duobės 2022 m. pabaigoje bitkoino vertė nuosaikiai kilo, pastarosiomis savaitėmis į rinką sugrįžo apčiuopiamai teigiamos nuotaikos. Jas taip pat kursto ir optimistiškai nusiteikusi akcijų rinka – pavyzdžiui, vienas pagrindinių indeksų S&P 500 praėjusią savaitę peržengė sau rekordinę ir simbolinę 5000 punktų ribą.

Pagrindinė priežastis, lėmusi pastarojo meto bitkoino kainos kilimą, „gali būti siejama su padidėjusiu srautu į bitkoino biržoje prekiaujamus fondus (ETF) nurodo naujienų agentūros „Reuters" cituojamas fintech investicijų įmonės „Fineqia International“ tyrimų analitikas Matteo Greco.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius