Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Bitkoinų birža „Globitex“ gavo Lietuvos banko licenciją elektroniniams pinigams leisti

Naujai įkurta bitkoinų birža „Globitex“, kurią įkūrė „Bitcoin Foundation“ direktorius Jonas Matonis, pranešė, kad Latvijoje įsikūrusios grupės įmonė „NexPay“ gavo Lietuvos banko išduotą elektroninių pinigų licenciją. Tai leis vykdyti mokėjimus ir leisti elektroninius pinigus visoje Europos Sąjungoje.
Fizinis bitkoinas
Fizinis bitkoinas / 123RF.com nuotr.

Ši licencija leis „Globitex“ integruotis į SEPA mokėjimų sistemą per Lietuvos banką: atlikti tiesioginius mokėjimus eurais be komercinių bankų tarpininkavimo, kurti sąskaitas klientams (IBAN), rašoma bendrovės pranešime. Šiuo metu „Globitex“ yra Didžiojoje Britanijoje registruota įmonė.

„Šie reguliaciniai pokyčiai atveria kelią bitkoinų biržai priimti mokėjimus tradicinėmis valiutomis ir nustato naują kriptovaliutų teisėtumo lygį“, – teigiama „Globitex“ pranešime.

Bendrovė taip pat tikina, kad tai reikšmingas žingsnis platesniam bitkoinų pritaikymui, kaip vienetui, tinkamam pasaulinei prekybai be geografinių, politinių ar pinigų apribojimų.

„Globitex“ ketina biržoje pasiūlyti prekiauti ne tik bitkoinais, bet ir išvestinėmis priemonėmis, kurias naudoja brokeriai, spekuliantai, siekdami valdyti prekybines rizikas.

„Globitex“ pastebi, kad nors bitkoinų kainos siekia vis naujas aukštumas, tebėra fundamentalių ekonominių problemų, kadangi pavedimų kiekis ir likvidumas negali palaikyti labai didelių sandorių. Nors bitkoinai siūlo milžiniškų pranašumų tarptautiniams mokėjimams dėl esamo greičio ir žemos kainos, tačiau kol kas bitkoinai negali „tarnauti kaip valiuta tarptautiniams prekybiniams mokėjimams pasaulio finansų rinkose“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius