Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Bitkoinų kūrėjas Satoshis Nakamoto gyvena JAV ir kolekcionuoja traukinių modelius

Virtualios valiutos kūrėjęs Satoši Nakamoto yra tikras žmogus gyvenantis Templsičio mieste, Kalifornijos valstijoje. Tai praneša newsweek.com.
Satoshi Nakamoto
Satoshi Nakamoto

S.Nakamoto kolekcionuoja traukinių modelius. Žurnalistei pavyko gauti jo elektroninį adresą iš bendrovės, kur šis pirkdavo modelių detales.

Tyrimą atlikusi žurnalistė Leah McGrath Goodman paieškoms skyrė du mėnesius. L.M.Goodman teigimu, bitkoinų kūrėjas dirbo slaptuose kariniuose projektuose, todėl duomenys apie jo karjerą nėra viešai skelbiami.

Žurnalistė atidžiai išstudijavo JAV  Nacionalinio archyvo įrašus ir atrinko šalyje natūralizuotus asmenis, kurie geriausiai atitiko žinomas bitkoinų kūrėjo charakteristikas.

Atlikus tyrimą paaiškėjo, kad S.Nakamoto kolekcionuoja traukinių modelius. Žurnalistei pavyko gauti jo elektroninį adresą iš bendrovės, kur šis pirkdavo modelių detales. Atsakęs į keletą elektroninių laiškų S.Nakamoto pradingo vos tik kalba pasisuko apie bitkoinus.

Žurnalistei pavyko išsiaiškinti, kur jis gyvena. Kai ji pirmą kartą pasibeldė į duris, S.Nakamoto iškvietė policiją. Vėliau jis sutiko pasikalbėti ir pripažino, kad dalyvavo sukuriant bitkoinus, tačiau jokių detalių neatskleidė.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Bitkoinai
AFP/„Scanpix“ nuotr./Bitkoinai

Straipsnyje nurodoma, kad S.Nakamoto gyvena pakankamai kukliai nedideliame name. Jis vairuoja „Toyota Corolla“. Anksčiau skelbta, kad virtualios valiutos kūrėjas gali būti pasakiškai turtingas, nes turi daug bitkoinų.

Bandymų išsiaiškinti, kad gi sukūrė kriptografinę valiutą, būta nuo bitkoinų pasirodymo rinkoje. Populiariausia versija buvo, jog už pseudonimo Satoši Nakamoto slepiasi kelių asmenų grupė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius