Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 11 22 /09:03

Biudžeto komitetas nekeičia pozicijos dėl PVM lengvatų restoranams, sportui, atlikėjams

Seimui antradienį ketinant galutinai balsuoti dėl pridėtinės vertės mokesčio (PVM) lengvatų pratęsimo, Biudžeto ir finansų komitetas nepakeitė savo pozicijos.
Mykolas Majauskas
Mykolas Majauskas / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Komitetas ir toliau laikosi nuomonės, kad 9 proc. tarifas maitinimo verslui būtų taikomas iki 2023 metų pabaigos, o atlikėjams ir sporto renginiams bei klubams – neterminuotai.

Tokį sprendimą komitetas priėmė antradienį, apsvarstęs tris Laisvės frakcijos, „darbiečių“ ir „valstiečių“ siūlymus.

Aštuoni Seimo nariai balsavo už pasiūlymą, kad maitinimo sektoriui lengvata galiotų visus 2023 metus, susilaikė keturi: liberalas Simonas Gentvilas bei trys konservatoriai – Antanas Čapononis, Justas Džiugelis, Matas Maldeikis.

Balsuojant dėl neterminuotos lengvatos atlikėjams ir sporto renginiams bei klubams susilaikė ir Laisvės frakcijos atstovas Vytautas Mitalas.

Komiteto pirmininkas Mykolas Majauskas abiem atvejais balsavo už.

Komiteto išvadą antradienį svarstys Seimas. Jis taip pat dar balsuos ir dėl visų Laisvės frakcijos, „darbiečių“ ir „valstiečių“ siūlymų.

Seimas praėjusį ketvirtadienį po svarstymo yra pritaręs, kad 9 proc. tarifas maitinimui, sportui ir atlikėjams būtų pratęstas pusmečiui – iki 2023 metų liepos, kaip siūlė premjerė Ingrida Šimonytė.

Be to, Seimas preliminariai yra pritaręs neterminuotai 9 proc. PVM taikyti apgyvendinimo, meno ir kultūros įstaigoms bei renginiams, elektroninėms knygoms ir periodiniams leidiniams bei 5 proc. PVM – kompensuojamiems specialiems medicinoje naudojamiems maisto produktams.

Seimas antradienį iki pietų turėtų galutinai apsispręsti dėl PVM lengvatų pratęsimo 2023 metais ir po pietų balsuoti dėl biudžeto.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius