Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Biudžeto pajamų surinkimas lapkritį pagerėjo – planai viršyti

Per 11 mėnesių biudžeto pajamų surinkimas lenkia planą 1,6 procento – surinkta 121,1 mln. eurų daugiau nei planuota. Į pliusą peržengia ir pagrindinių mokesčių surinkimo duomenys, tačiau vis dar mažiau renkama akcizo ir pelno mokesčio.
Taupymas
Taupymas / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Šių metų sausį – lapkritį valstybės ir savivaldybių biudžetai surinko 7 901,5 mln. eurų pajamų, tai 8 proc., arba 584,9 milijono eurų, daugiau nei pernai ir 1,6 proc., arba 121,1 milijono eurų, daugiau nei patvirtintas planas.

PVM jau renkama daugiau nei planuota: gauta 3,288 milijardo eurų, planas viršyas 0,7 proc., arba 23,4 mln. eurų.

Gyventojų pajamų mokesčio įplaukos į valstybės biudžetą ir savivaldybių biudžetus sausį – lapkritį planą viršijo 2,7 mln. eurų, arba 0,2 proc., ir siekė 1,594 milijardo eurų.

Už visas akcizines prekes sausio – lapkričio mėnesiais gauta 1,32 mlrd. eurų., tai 1 proc., arba 14 mln. eurų mažiau, nei prognozuota dėl mažesnių nei laukta cigarečių pardavimų.

Pelno mokesčio surinkimas atsilieka nuo plano 1,8 proc., arba 10,3 mln. eurų – įplaukos siekė 0,553 mlrd. eurų.

„Nors avansinio pelno mokesčio pajamos viršijo planą, bendrą prognozės nevykdymą lėmė mažesnės nei tikėtasi metinio pelno mokesčio įmokos už įmonių 2017 m. finansinius rezultatus. Tam įtakos turėjo dėl didėjusių išlaidų investicijoms bei darbo užmokesčiui išaugusios įmonių sąnaudos“, – aiškina Finansų ministerija.

Kitų pajamų, materialiojo ir nematerialiojo turto realizavimo bei finansinio turto sumažėjimo pajamų į valstybės biudžetą gauta 583,2 mln. eurų, t. y., 15,1 proc. (76,5 mln. eurų) daugiau nei pernai tuo pat metu ir 3,1 proc. (17,5 mln. eurų) daugiau nei prognozuota.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius